Suceava: Două luni de anchetă în cazul pruncului invizibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Două luni de anchetă în cazul pruncului invizibil
Suceava: Două luni de anchetă în cazul pruncului invizibil

Cazul bebeluşului invizibil de la Spitalul din Siret a ajuns în atenţia Colegiului Medicilor. Medicul ginecolog Lucian Cozaciuc, cel care i-a făcut ecograf Elenei Prelipcean şi care nu şi-a dat

Cazul bebeluşului invizibil de la Spitalul din Siret a ajuns în atenţia Colegiului Medicilor. Medicul ginecolog Lucian Cozaciuc, cel care i-a făcut ecograf Elenei Prelipcean şi care nu şi-a dat seama că femeia este gravidă, va fi anchetat de o comisie  de la Colegiul Medicilor.

„Se va efectua o anchetă disciplinară în urma căreia se va înainta o propunere de sancţionare sau nu a medicului. Nu putem da un rezultat mai devreme de două luni din cauza mulţimii de dosare pe care le avem de instrumentat“, a declarat Andreea Munteanu, jurist la Colegiul Medicilor. 

Copiii femeii pot ajunge la un asistent maternal
Cazul femeii din Siret, care şi-a aruncat copilul nou născut în toaleta spitalului din localitate, a ajuns şi la urechile conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava (DGASPC). Elena Prelipcean, cercetată pentru pruncucidere, mai are încă patru copii acasă. DGASPC a cerut Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Siret să facă o anchetă socială la domiciliul femeii. S-ar putea ca aceasta să rămână fără copii, dacă va fi găsită vinovată de pruncucidere.

„Dacă părinţii nu îşi dau acordul la stabilirea unei măsuri de protecţie faţă de copii, instituţia noastră se adresează Tribunalului Suceava în vederea luării acestei măsuri“, a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al DGASPC.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite