Suceava: Dosar penal pentru un bărbat care a împuşcat cinci câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Vicovul de Jos au descoperit în curtea unui bărbat din localitate, cinci câini împuşcaţi.

Ieri dimineaţă în jurul orei 08.45, poliţia din Vicovu de Jos a fost sesizată despre faptul că, la data de 16 aprilie 2011, în jurul orei 13.00, Petru C. în vârstă de 62 ani, din aceeaşi localitate, a împuşcat un câine, care a pătruns în grădina sa.
Cu ocazia deplasării la faţa locului, în grădina lui Petru C. au fost găsiţi neîngropaţi, cinci câini maidanezi de diferite talii şi culori, care erau morţi. Fiind întrebat despre aceşti câini, Petru C. a declarat că el i-a împuşcat cu o armă de vânătoare pe care o deţine în mod legal, întrucât aveau râie şi îi atacau găinile. Câinii au fost împuşcaţi în intervalul de timp octombrie 2010 – aprilie 2011, ultimii doi, cu trei săptămâni în urmă.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că Petru C. deţine permis de port-armă valabil pentru arma de vânătoare folosită la uciderea câinilor, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor. Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi distrugere, urmând să se dispună procedural.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite