Suceava: „Dorel“ face victime printre suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: „Dorel“ face victime printre suceveni
Suceava: „Dorel“ face victime printre suceveni

În fiecare săptămână, pe DN17 are loc câte un accident auto pentru că în zonă nu au fost montaţi parapeţi

Firma care face moder-nizări pe drumul care leagă Suceava de Vatra Dornei va monta indicatoare abia luna viitoare.

Lucrările de modernizare de pe Drumul Naţional 17 fac victime omeneşti. Numai în ultima lună, pe porţiunea şoselei spre Mestecăniş, patru maşini au ieşit în decor, plonjând în râpele adânci de cel puţin cinci metri.

Şoferii autoturismelor au pierdut controlul în curbele strânse, care clasează serpentinele de pe Mestecăniş în topul celor mai periculoase locuri din zona Moldovei. Pe aceste porţiuni de drum nu există parapeţi pe marginea şoselei. „Semnalizarea drumului este defectuoasă, iar amplasarea unor parapeţi ar putea salva vieţi”, a declarat Adrian Ruscan, agent şef adjunct al Poliţiei Rutiere din Vatra Dornei.

Constructorii plătesc amenzi peste amenzi

Firma grecească Mochlos, care are sediul în Pojorâta, a fost amendată în repetate rânduri pentru nereguli.
„Semnalizarea drumului este corespunzătoare, avem puse indicatoare provizorii acolo unde se lucrează. Accidentele se petrec din cauza şoferilor care nu respectă limitarea de viteză. Unde trebuie să se circule cu 30 de kilometri la oră, şoferii calcă pedala până la 100”, a declarat Mihai Scandicas, directorul firmei Mochlos.

Şoferii critică lucrările

Din cauza ultimului strat de asfalt turnat de muncitori pe drumul naţional, care are în componenţă şi cauciuc, şoseaua devine un adevărat „patinoar” când plouă.

„Drumul de la Vatra Dornei la Suceava este sub orice critică, este oribil. Nu am cuvinte să-mi pot exprima sentimentele de dispreţ faţă de cei care au autorizat firmele care se ocupă de modernizarea lui”, a declarat Mariana Buletic, şofer. Montarea parapeţilor se va finaliza până la 15 septembrie, primii zece kilometri fiind deja amplasaţi.

Modernizări de 30 de milioane de euro
DN17 a intrat în modernizare în noiembrie 2007, când au fost alocaţi 33,7 milioane de euro. Reabilitarea este asigurată printr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii. Deşi termenul de finalizare a proiectului a expirat în luna iunie, reprezentanţii firmelor care fac lucrările spun că vor finaliza reparaţiile în luna octombrie 2009.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite