Doi suceveni sunt muşcaţi zilnic de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Spitalul Judeţean Suceava au ajuns 275 de persoane muşcate de câini, iar 54 dintre acestea au primit vaccin antirabic. Alte trei persoane au fost nevoite să facă şi vaccin antirabic şi injecţii cu imunoglobulină deoarece erau sigure că animalele care le-au muşcat erau turbate.

Problema câinilor maidanezi care au pus stăpânire pe străzile Sucevei nu şi-a găsit soluţia încă, deşi dezbateri pe această temă au tot fost, la fel ca şi soluţiile pro şi contra propuse de ambele tabere, cea a autorităţilor şi a asociaţiilor de protecţie a animalelor.

Cert este că de la începutul anului, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava au ajuns 275 de persoane muşcate de câini, iar 54 dintre acestea au primit vaccin antirabic. Alte trei persoane au fost nevoite să facă şi vaccin antirabic şi injecţii cu imunoglobulină deoarece erau sigure că animalele care le-au muşcat erau turbate. Anul trecut, alţi 441 de suceveni au fost trataţi din aceeaşi cauză, 300 dintre aceştia fiind imediat vaccinaţi.
 
Află topul cartierelor cu cei mai mulţi maidanezi şi ce atitudine au autorităţile locale cu privire la această problemă în săptămânalul ADS Suceava, care se află pe piaţă până miercuri, 17 august.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite