FOTO Doi sireteni prinşi cu focuri de armă în timp ce transportau 100.000 de pachete de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru reţinerea contrabandiştilor poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă patru focuri de avertisment în plan vertical deoarece tinerii au încercat să fugă.  Ţigările în valoare de aproximativ 900.000 lei au fost confiscate de către poliţişti.

Întreaga scenă s-a petrecut aseară, în jurul orei 21.00, în timp ce poliţiştii de frontieră suceveni au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului cu ţigări, în zona SPF Siret. Poliţiştii aflaţi în serviciu au observat au observat în apropierea frontierei un grup de persoane care venea dinspre Ucraina spre interiorul României.

„Persoanele în  cauză  au fost somate  verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a doi cetăţeni români, respectiv D.G.R. în vârstă de 28 ani şi G.F.A. în vârstă de 22 ani, amândoi din Siret“, a declarat Dănuţ Strugaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră Suceava.  

image

În zona unde au fost reţinuţi cei sireteni poliţiştii au descoperit un microbuz marca „Iveco” încărcat cu 200 baxuri ce conţineau aproximativ 100.000 pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 900.000 lei ce au fost confiscate împreună cu microbuzul.

„Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi“, a mai spus reprezentantul IJPF Suceava.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră au prins un alt bărbat, în vârstă de 64 de ani, din Climăuţi, care transporta împreună cu alte două persoane 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă. La somaţiile poliţiştilor celelalte două persoane au fugit în Ucraina şi nu au putut fi prinse.

image

„În prezent poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun. Totodată au fost informate şi autorităţile de frontieră ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentelor şi documentarea întregii activităţi infracţionale“,  a declarat Dănuţ Strugaru. Ţigările în valoare de 9.000 de lei au fost confiscate, bărbatul alegându-se cu dosar penal.

image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite