Document fals pentru o pădure

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Alexandru Rescanu, din Sinaia, a depus o cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate pe suprafaţa de 2.300 de hectare, care face parte din zona cunoscută sub denumirea „Domeniile Broşteni“.

Bărbatul a susţinut că pădurea i-a fost donată generalului Alexandru Manolescu în anul 1937 de Nicolae, ex-Principe al României. Ulterior, terenul a ajuns în proprietatea familiei Rescanu, iar actul de donaţie din 1937 constituie elementul esenţial al cererii de retrocedare. 


Iniţial, Comisia Locală de Fond Funciar a oraşului Broşteni a aprobat cererea, dar Comisia Judeţeană de Fond Funciar Suceava a invalidat-o în luna iulie 2010. Nemulţumit, Teodor Alexandru Rescanu s-a adresat instanţelor de judecată, obţinând dreptul de proprietate.


Oficialii din Prefectura Suceava susţin însă că actul de donaţie în baza căruia Teodor Alexandru Rescanu a solicitat pădurea din Broşteni nu este identic cu cel emis de Arhivele Naţionale, motiv pentru care s-a depus la Tribunalul Suceava o cerere de revizuire prin care se doreşte anularea titlului de proprietate emis pentru cele 2.300 hectare de pădure.


În paralel, prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a depus o sesizare şi la DNA. Potrivit specialiştilor în silvicultură, cele 2.300 de hectare de pădure valorează aproximativ 10 milioane de euro.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite