Suceava: Depăşirile ilegale în trafic i-au adus pe patul de spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane rănite în accidente auto au ajuns în ultimele trei zile la Urgenţe

Principalele cauze ale coliziunilor au fost lipsa atenţiei la volan şi consumul de băuturi alcoolice.

Viteza şi depăşirile spectaculoase au adus în ultimele zile la Spitalul Judeţean şapte victime rănite în accidente de circulaţie. Din acest motiv, Poliţia a făcut razii pentru descurajarea teribiliştilor care intră de multe ori în depăşiri fără a se asigura şi pierd controlul maşinii.


În ultimele trei zile, oamenii legii au împărţit 295 de amenzi în valoare totală de 38.000 de lei. În acest interval au avut loc zece accidente rutiere, cu şapte victime. Incidentele s-au produs pe fondul neatenţiei şoferilor, dar şi din vina pietonilor. Şoferii băuţi s-au ales primii cu dosare penale.


Patru şoferi băuţi au rămas fără permis


Pentru reducerea riscului, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava şi din formaţiunile de profil din teritoriu au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul depăşirilor neregulamentare. În plus, am mai identificat şi maşini neînmatriculate, alcoolemii mari şi viteze excesive“, a declarat Gabriel Panţîru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.


În total, au fost reţinute patru permise de conducere pentru  depăşire neregulamentară. Oamenii legii au avut de furcă şi cu 70 de căruţaşi care încurcau traficul, precum şi cu 11 biciclişti. În cele zece accidente auto din ultimele zile nu s-a înregistrat niciun deces, însă victimele s-au ales cu plăgi şi toate cazurile grave au fost internate la ortopedie.


Vasile L. (57 de ani) s-a accidentat acum două zile în timp ce conducea pe DJ 115 P, pe raza comunei Fântâna Mare. După ce a consumat alcool, bărbatul s-a urcat la volan şi, ignorând ceaţa, a încercat o depăşire, dar a ajuns într-un podeţ.
Victima a fost transportată la Spitalul Municipal din Fălticeni pentru îngrijiri medicale. Acolo, medicii au stabilit diagnosticul de fractură deschisă gambă dreapta“, a specificat Gabriel Panţîru.


În urma alcooltestului, victima a fost găsită cu 0,58 miligrame pe litrul de alcool. Acesta are nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale şi va sta internat la Spitalul din Fălticeni.

O suceveancă a fost călcată pe trecere


Sucevenilor le este frică să nu fie călcaţi cu maşina de vitezomani chiar şi atunci când trec strada regulamentar. Aceasta deoarece multe dintre victimele accidentelor de maşină sunt pietoni. Un astfel de accident s-a produs pe b-dul Bucovina din Gura Humorului. Silviu I. (37 de ani) a intrat în depăşire şi nu a acordat prioritate la trecere. Şoferul a lovit-o pe Adriana T. (27 de ani), care se află în spital pentru o perioadă de 12 zile.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite