Suceava: Demonstraţii de acrobaţie pe două roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Demonstraţii de acrobaţie pe două roţi
Suceava: Demonstraţii de acrobaţie pe două roţi

Pasionaţii show-rilor pe biciclete s-au întrecut ieri la Suceava

La concursurile organizate în parcarea Galeriei Mall s-au reunit tineri din oraşele Suceava, Rădăuţi şi Iaşi.

15 tineri pasionaţi de acrobaţii pe bicicletă s-au adunat ieri în parcarea din faţa centrului comercial de la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni pentru a se întrece în cascadorii.

Pentru a-şi demonstra talentul de adepţi ai sportului extrem pe două roţi, aceştia s-au folosit de rampele şi barele instalate special pentru ei. Printre bicicliştii veniţi din Suceava, Rădăuţi şi Iaşi s-au amestecat câţiva tineri cu role sau skateboard-uri.

Evenimentul, denumit „Fun& Pizza Fest“, a cuprins concursuri de acrobaţie şi viteză pe role, skateboard şi bicicletă, dar şi întreceri de mâncat ştrudel şi pizza.

Navetişti pentru distracţie

Dacă sucevenii nu s-au dovedit prea mâncăcioşi, tinerii care preferă să-şi petreacă timpul liber făcând sport au răspuns imediat apelului la distracţie. Câţiva dintre ei au venit tocmai de la Iaşi, cu trenul, pentru a participa la consursurile organizate de conducerea mall-ului.

„Fac acrobaţii pe bicicletă de aproape un an. Locuiesc în cartierul ieşean Podu Roş, am 17 ani şi sper să câştig concursul de free-style”, a spus Iulian Lungu, unul dintre participanţi.
Suceava a fost reprezentată de şapte adolescenţi pasionaţi de cascadorii pe două roţi, dintre care unul a fost desemnat şi învingătorul competiţiei de acrobaţii pe bicicletă.

„Am câştigat un bon de cumpărături în valoare de 150 de lei. Am 18 ani şi practic acest sport de un an şi jumătate”, a spus suceveanul Ilie Morohai, învingătorul concursului de BMX.

Participanţi accidentaţi

O parte dintre concurenţinu ratează nicio manifestare de acest gen.„Până acum am mai participat la astfel de concursuri care au fost organizate tot în Suceava, în Iaşi şi la Roman”, a adăugat ieşeanul Iulian Lungu. Tot din oraşul celor şapte coline au mai venit încă doi adolescenţi pasionaţi de cascadorii pe biciclete BMX.

Performanţa cere sacrificii

Pentru unii concurenţi nu prea contează nici dacă se accidentează. „Am 14 ani, mă antrenez de nouă luni şi am venit din Iaşi la acest concurs, împreună cu un prieten. Acum am mâna pansată, pentru că mi-am luxat-o, dar sper să execut bine figurile dificile”, a declarat Ion Popa. Amicul său are experienţa competiţiilor. „Am mai participat la un concurs la Iaşi, în Parcul Copou. E prima dată când merg la un concurs în alt oraş”, a spus Denis Şurubariu.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite