Degeraţii au umplut Urgenţele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două zile s-au înmulţit considerabil cei care au ajuns la spital cu mâinile şi picioarele degerate.

Peste 100 de suceveni au primit îngrijire medicală după ce au dormit afară pe timpul nopţii sau chiar în propria casă, fără o sursă de încălzire. Medicii de la Urgenţe se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească, deoarece s-au anunţat temperaturi de până la – 25 de grade Celsius în următoarele zile.

„Până acum avem patru morţi din cauza frigului. Ultimul a ajuns în şoc hipotermic şi a făcut stop cardio-respirator neresurcitabil“, a declarat Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

Oamenii străzii, cei mai expuşi la capriciile vremii

Cei aflaţi în cel mai mare pericol sunt cerşetorii care dorm prin scări de bloc sau sub cerul liber. Autorităţile spun că aceştia nu au nici o şansă în faţa gerului, în cele cinci zile de cod galben.

„Poliţiştii comunitari vor supraveghea oamenii fără adăpost. Aceştia vor fi transportaţi la Urgenţe, apoi se va încerca direcţionarea lor spre un centru temporar de găzduire a persoanelor fără casă, chiar dacă Primăria nu beneficiază la ora actuală de un centru specializat. Aici aceştia vor avea de mâncare caldă şi un loc de odihnă pentru o perioadă de timp limitată”, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.


Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite