Dealurile din oraş, pline de elevi la săniuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii care nu au sanie folosesc pe pârtie un sac din plastic
Tinerii care nu au sanie folosesc pe pârtie un sac din plastic

Copiii suceveni se bucură de zăpada căzută în ultimele zile şi au luat cu asalt colinele din zonele periferice ale oraşului.

Dealul din apropierea pasarelei CFR este unul dintre locurile preferate de tinerii care se dau cu sania ori cu pungile de plastic, deşi pârtia formată în zonă nu are mai mult de şapte metri lungime. „Nu contează cât de mare e pârtia, ci câţi suntem pe ea. Când ai prieteni aproape te distrezi din orice“ ne-a spus Iulian Vătavu, elev.


Nici dealurile Tătăraşi, Mănăstirii, Turnul de Apă din Burdujeni şi Zamca nu duc lipsă de amatorii de săniuş. „Mă bucur că în sfârşit a nins şi este zăpadă. De când a venit vacanţa stau mai mult pe derdeluş cu prietenii şi ne bucurăm cât putem, căci îndată vine iar şcoala“, a explicat  Aurelia Măcriş. Pârtiile create pe colinele Sucevei nu sunt asaltate doar de către elevi. Printre cei dornici de distracţie se numără şi studenţi.


Înarmaţi cu saci de nailon, aceştia se dau câte o tură, de dragul copilăriei. „În fiecare an merg cel puţin de trei ori la săniuş. Am creat un fel de tradiţie, ca astfel să mă simt din nou copil“, a spus Andrei Drelciuc, masterand.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite