De ziua lor, pompierii suceveni au donat sânge în scop umanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azi este Ziua Pompierilor din România
Azi este Ziua Pompierilor din România

Acţiunea se înscrie în programul manifestărilor dedicate Zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, şi şi-a propus să contribuie la acoperirea stocului de sânge necesar. Campania are loc în contextul în care, pe 26 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii. 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a demarat, la nivel naţional, o campanie de donare de sânge intitulată sugestiv „Din inimă pentru inimi“, cu scopul de a veni în sprijinul semenilor aflaţi în suferinţă.
Campania are loc în această perioadă, în contextul în care, pe 26 septembrie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii.
 
Acţiunea umanitară se înscrie în programul manifestărilor dedicate Zilei de 13 septembrie, Ziua Pompierilor din România, şi şi-a propus să contribuie la acoperirea stocului de sânge necesar. În sistemul sanitar, campania este şi un semnal de alarmă adresat societăţii civile cu privire la rezervele insuficientele de sânge, fenomen cu care centrele de transfuzii s-au confruntat în repetate rânduri. Cadrele Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina al judeţului Suceava au răspuns fără rezerve acestui apel, aşa cum răspund fără să ezite la orice apel al cetăţenilor, ori de câte ori este nevoie de sprijinul şi ajutorul lor, prin prezentarea în număr mare, în zilele de 12 şi 13 septembrie, la Centrul de Transfuzie Sangvină Suceava“, a precizat Florin Monoranu, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

În organizarea actuală, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina“ al judeţului Suceava, înfiinţat la 15.12.2004, prin unirea Grupului Judeţean de Pompieri şi Inspectoratul de Protecţie Civilă Judeţean, alături de serviciile voluntare şi private desfăşoară activităţi complexe de prevenire a incendiilor şi a situaţiilor de urgenţă, de pregătire a populaţiei şi autorităţilor locale, de intervenţie pentru salvarea persoanelor şi a bunurilor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite