Suceava: Datornicii, presaţi cu procese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Datornicii, presaţi cu procese
Suceava: Datornicii, presaţi cu procese

Firmele sucevene care înregistrează restanţe sunt trimise în judecată pentru bancrută

Sucevenii care se ocupă de recuperarea pe cale legală a debitelor au avut în acest an cazuri de sute de mii de euro.

 Una dintre afacerile profitabile ale momentului o reprezintă „serviciile de colectare de creanţe“. Mai precis, sunt firme care se ocupă de recuperarea pe cale legală a datoriilor înregistrate de rău-platnici la diverşi furnizori sau la bănci.


Cea mai mare firmă de profil din Suceava a lucrat în cursul acestui an la mai bine de 20 de cazuri şi a reuşit să recupereze în total de la datornici în jur de 500.000 de euro, încasând comisioane de câteva zeci de mii de euro. Administratorul afacerii spune că procedura după care lucrează este simplă şi că dă roade în 100% din cazuri. Mai întâi este delegat să gestioneze datoria, apoi începe să adune cât mai multe informaţii despre situaţia financiară a debitorului, din surse precum Registrul Comerţului. Ulterior, datornicul este acţionat în judecată.


Procedeul de recuperare a creanţelor continuă cu un proces de câteva luni, după care va fi dată o hotărâre judecătorească. După un timp, firma datornică va fi vizitată de un executor care va încasa banii“, a declarat Liviu G., administratorul firmei de recuperare a datoriilor.


Ori plătesc, ori
merg la închisoare


Pentru a fi convins să plătească, administratorul unei firme datoare este acuzat de bancrută simplă sau frauduloasă. Altfel spus, i se intentează proces pentru că a falimentat societatea pe care o conduce prin cheltuieli mai mari decât cele prevăzute în buget sau pentru că a dus firma la insolvenţă în mod voit, folosind acte false pentru a se sustrage de la plata datoriilor.


Procesul este încadrat la „penal“, iar datornicul are din acest motiv doar două opţiuni: fie îşi plăteşte datoriile, fie merge la închisoare. „Nu a existat niciun caz în care vreo firmă să refuze să plătească. Recuperarea creanţelor nu este o activitate sezonieră. Oamenii vor avea mereu datorii de plătit“, a conchis Liviu G.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite