Suceava: Datornicii rămân fără ajutoare pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Datornicii rămân fără ajutoare pentru încălzire
Suceava: Datornicii rămân fără ajutoare pentru încălzire

Sucevenii care nu şi-au plătit întreţinerea la zi nu vor putea beneficia de subvenţiile alocate de stat pentru încălzirea locuinţelor. Decizia a fost luată de asociaţiile de locatari din

Sucevenii care nu şi-au plătit întreţinerea la zi nu vor putea beneficia de subvenţiile alocate de stat pentru încălzirea locuinţelor. Decizia a fost luată de asociaţiile de locatari din Suceava şi îşi propune sancţionarea rău-platnicilor. Aceştia nu vor primi cererile care au fost distribuite la începutul săptămânii celor 105 asociaţii de proprietari din Suceava.

Reprezentanţii asociaţiilor au precizat că au o mulţime de familii care pe tot parcursul anului nu au achitat cheltuielile comune şi utilităţile, dar îşi scad din datorie obţinând aceste subvenţii. Asociaţiile au mai decis ca, în cazul în care pe o singură scară de bloc există datorii mai mari de 4.000 de lei, să fie debranşaţi toţi locatarii.

Acest lucru stârneşte revolte în rândul bun-platnicilor. „Nu este deloc corect. Să le oprească numai la ăia care au datorii, nu la toţi. Pentru ce să stau eu să mor de frig în casă, dacă sunt corectă şi plătesc lunar? Aşa ceva nu este posibil şi nu o să se întâmple pentru că e jale“, spune Loredana Ciutac, casnică. Preşedinţii de asociaţii au înştiinţat Primăria cu privire la aceste probleme şi la măsura extremă de debranşare colectivă.

Şi locatarii conştiincioşi vor face duşuri reci

„Asociaţiile de proprietari au puterea decizională de a lua măsuri contra rău-platnicilor, dar nu trebuie să-i afecteze şi pe cei care plătesc la zi, mai ales prin debranşarea unei întregi scări de bloc“, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.
Cu toate acestea, câteva sute de suceveni riscă să rămână iarna aceasta în frig, deşi edilii anunţă faptul că furnizarea apei calde şi a căldurii se va relua de la jumătatea lunii octombrie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite