DSP Suceava, curte fără stăpâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În biroul directorului executiv se strâng acte pentru semnat, dar n-are cine să le aprobe
În biroul directorului executiv se strâng acte pentru semnat, dar n-are cine să le aprobe

Angajaţii se tem că nu-şi vor lua salariile pe luna septembrie deoarece nu are cine să semneze statele de plată.

 Această situaţie durează de două săptămâni, după ce fostul director Ingrid Kruk Irimescu şi-a dat demisia din motive personale. Ea a fost numită de Ministerul Sănătăţii, dar n-a rezistat în funcţie decât 14 zile.


Salarii lăsate în aer


Demisia ei a fost aprobată începând cu data de 24 septembrie, iar în locul ei n-a mai venit nimeni. Singurul şef existent în instituţie este directorul adjunct economic, Firuţa Bosancu. Aceasta a fost numită după ce fostul adjunct, Ludovic Abiţei, a demisionat. Problema angajaţilor este că se apropie ziua salarizării, trebuie plătite utilităţile, făcute viramentele bancare, numai că nu are cine să semneze actele.


„Directorul economic nu este ordonator de credit. Ordonatorul principal este Ministerul Sănătăţii şi apoi directorul executiv al DSP. Directorul economic nu poate face nimic“, a spus Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava. În lipsa directorului executiv, mapa cu acte de la secretariat, care aşteaptă să fie semnate, creşte zilnic.

„Avem contracte pentru monitorizarea calităţii apei în judeţ. Trebuie renegociate pentru că e vorba de tarife, de preţuri la analizele pe care trebuie să le facem, iar acestea sunt deciziile comitetului director, nu le putem lua noi“, a declarat doctorul Ludovic Abiţei, şeful Compartimentului de control din cadrul DSP Suceava.


Dacă nu se plătesc facturile la utilităţi, angajaţii se tem să nu rămână fără apă. „Poate ne trezim şi fără apă la laborator. Bani avem, dar nu putem funcţiona ca o instituţie normală“, a mai spus Ludovic Abiţei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite