Suceava: În vizită la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: În vizită la Curtea de Apel
Suceava: În vizită la Curtea de Apel

Sute de elevi au intrat astăzi în sălile de judecată ca într-un muzei cu ocazia zilei “Porţilor deschise”

Astăzi, 23 octombrie,  între 9.00 şi 14.00 sucevenii au avut ocazia să intre nestingheriţi în clădirea Curţii de Apel din Municipiu.

Cei mai interesaţi de ocazie au fost copii, în special şcolarii şi liceenii care au venit cu sutele în grupuri organizate, nu mai mari de 20, împreună cu profesorii şi diriginţii.

 “Nu am fost niciodată într-o sală de judecată, doar la televizor am văzut. Mă interesează deoarece eu vreau să dau la Drept după ce termin liceul şi vreau să văd dacă mi-ar plăcea atmosfera din domeniu”, a spus Mihaela Vintilă, elevă.

Porţile s-au deschis astăzi cu ocazia zilei Europene a Justiţiei Civile, care se sărbătoreşte pe 25 octombrie. Deoarece aceasta cade  duminică, reprezentanţii Curţii de Apel au optat pentru ziua de astăzi.

“Ni s-au arătat dosare şi ni s-a explicat cum se rezolvă acestea, care este procedura. Am fost plimbaţi prin toată clădirea şi mi s-a părut extreme de interesant, m-am simţit ca la muzeu”, povesteşte Vlad Onofrei, licean.

Pentru câteva ore, Curtea de Apel a avut un ghid care le-a povestit copiilor despre istoria juridică şi despre cele mai răsunătoare cazuri din judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite