Cursurile de apă din Suceava, luate la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri de apă cu deşeuri
Cursuri de apă cu deşeuri

Timp de aproape două săptămâni comisarii Gărzii de Mediu Suceava vor verifica modul în care sunt curăţate cursurile de apă din judeţ, dar şi cum au fost executate rigolele şi şanţurile pentru scurgerea apelor.

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Popescu, vor fi vizate mai multe cursuri de apă, respectiv Suceava, Bistriţa, Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Sadova, Moldova, Izvorul Giumalăului, Suha, Suha Mare, Suha Mică, precum şi afluenţii acestora.

„Membrii comisiei vor verifica în principal existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, precum şi în secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor. În situaţia în care va constata că există deficienţe, comisia va dispune măsuri şi va stabili responsabilităţi pentru îndepărtarea pericolelor care ar putea provoca inundaţii în această primăvară", a precizat prefectul Sorin Popescu.

Pompierii suceveni, nevoiţi să intervină la 10-15 incendii de vegetaţie în fiecare zi

Acţiunile de verificare încep de marţi, 27 martie, şi se vor finaliza pe 6 aprilie, iar din echipele de control vor face parte specialişti ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, ai Prefecturii, ai Administraţiei Bazinale de Apă „Siret" Bacău, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, ai Gărzii de Mediu Suceava şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina".

Intră pe suceava.adevarul.ro ca să afli cele mai importante ştiri din oraş şi judeţ.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite