Cu Slovan Ljubljana în Challenge Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida tur se va juca în Slovenia pe 27/28 martie, returul fiind programat peste o săptămână la Suceava.

După ce au trecut de Time-Burevestnik în optimile de finală cu scorul general de 62-41, în prima manşă la Suceava cu 31-20 şi 21-31 în returul de la Lugansk, handbaliştii de la CSU Suceava vor întâlni formaţia RD Slovan Ljubljana în sferturile de finală ale Challenge Cup.

„Am căzut bine din punct de vedere al costurilor de deplasare în Slovenia pentru că puteam să picăm cu o echipă din Portugalia, aşa cum au păţit cei de la Bacău. Trebuie să fim atenţi pentru că RD Slovan a bătut una dintre cele mai puternice echipe din Suedia şi nu e puţin lucru“, a declarat Petru Ghervan după tragerea la sorţi de ieri de la Viena. Sucevenii vor juca prima manşă pe 27/28 martie în Slovenia, iar o săptămână mai târziu vor disputa meciul decisiv acasă. Slovenii îşi desfaşoară meciurile pe arena „Kodeljevo“ din Ljubljana care are o capacitate de 1.000 de locuri.

După o analiză mai atentă a adversarului, staff-ul tehnic al formaţiei sucevene a făcut o analiză  a echipei slovene. „RD Slovan este poate cea mai puternică echipă cu care puteam să cădem în această competiţie. Chiar dacă în ultimii ani ei nu au jucat în cupele europene, au un lot extrem de valoros, cu jucători care au evoluat în Liga Campionilor cu internaţionali croaţi şi sârbi“, a spus Leonard Bibirig. Antrenorul sucevenilor a prefaţat şi jocurile ce vor urma.

„Şansele de calificare sunt egale, dar noi trebuie să fim atenţi pentru că trebuie să facem un meci bun în Slovenia. Până la meciul din sferturi mai avem o lună de zile, timp în care trebuie să rămânem concentraţi pe meciurile de campionat care trebuie tratate cu maximă seriozitate pentru că avem un obiectiv de îndeplinit“, a apreciat Bibirig. Următoarea partidă din campionat pentru handbaliştii suceveni va fi împotriva Stelei Bucureşti. Ţinând cont că CSU Suceava nu a bătut niciodată pe

Steaua în campionat, următorul obiectiv al băieţilor lui Bibirig este victoria în meciul de duminică. Slovenii sunt poate cel mai puţin obişnuiţi să joace în cupele europene. Asta pentru că, după 1997, nu au mai reuşit să acceadă în această fază a competiţiei. Totuşi, în runda trecută au eliminat pe mult mai experimentaţii suedezi de la Ystads IF cu 58-55 (21-28, 37-27).

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite