Criza îi împinge pe tineri la furturi mărunte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hoţii de roţi sunt prinşi constant de poliţişti în zonele centrale
Hoţii de roţi sunt prinşi constant de poliţişti în zonele centrale

Două grupuri de tineri au fost prinse săptămâna trecută în cartierele Sucevei în timp ce dezmembrau maşini.

Oamenii legii îi atenţionează pe suceveni că, în ultima perioadă, s-au înmulţit furturile din autoturisme. De regulă, hoţii sunt tineri disperaţi că au rămas fără bani pentru petrecerea timpului liber. Cel mai recent incident a avut loc în urmă cu trei zile. Un locatar din cartierul Zorilor a anunţat la 112 că mai mulţi tineri „muncesc“ la dezmembrarea roţilor mai multor maşini din cartier. Hoţii s-au apucat de treabă chiar la miezul nopţii.

Nu s-au sinchisit că pot fi zăriţi de locatari

De obicei, spun poliţiştii, hoţii cu experienţă acţionează spre orele dimineţii pentru a minimiza riscul de a fi zăriţi de cineva.
Patrula de poliţie mobilizată în cartierul Zorilor a descoperit doi tineri care încercau să fure roţile unui autoturism parcat pe stradă. „Doi demontau una din roţile unui microbuz, iar un al treilea tânăr îi aştepta  la volanul unui autoturism parcat chiar în faţa microbuzului respectiv“, a explicat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Suceava.

Poliţiştii au percheziţionat maşina hoţilor şi au mai găsit pe bancheta din spate o roată care fusese demontată de pe microbuz cu câteva minute în urmă. Celor trei suspecţi, Florin B. (19 ani), din oraşul Siret, Vasile B. (18 ani) şi Lucian S. (19 ani), ambii din comuna Dărmăneşti, li s-au întocmit dosare  penale pentru furt calificat, şi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Au furat benzină ca să ajungă la facultate

Alţi patru adolescenţi din Gura Humorului au invocat un motiv hilar când au fost prinşi la furat de benzină din rezervoarele a trei maşini parcate în spatele blocului Belvedere din Suceava. Incidentul a avut loc la mijlocul săptămânii trecute.

„Au spus că au sustras combustibilul cu scopul de a alimenta autoturismul cu care  urmau să se deplaseze în municipiul Iaşi, unde Laura V. este studentă“, a detaliat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IJP Suceava. De altfel, Laura V. (18 ani) a luat parte cot la cot cu băieţii la hoţie. Colegii său au fost Florin V. (18 ani), Constantin B. (23 de ani), Mihai D. (24 de ani).
Cei patru tineri s-au ales cu dosare penale şi acum sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite