Suceava: Criza, sfidată de pensiuni şi hoteluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Criza, sfidată de pensiuni şi hoteluri
Suceava: Criza, sfidată de pensiuni şi hoteluri

Unităţile de cazare din judeţul Suceava sunt aglomerate mai ales de sărbători şi la sfârşitul săptămânii Previziuni sumbre ale ministrului IMM: CRIZA TRECE LA SFÂRŞITUL LUI 2010

Administratorii pensiunilor din zona Bucovinei spun că au găzduit cu 35% mai mulţi turişti faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Gradul de ocupare a hotelurilor şi pensiunile din Bucovina a crescut în acest an cu o treime faţă de anul 2008. Datele furnizate de agenţii de turism din judeţ arată că, în lunile iulie şi august, gradul de ocupare a unităţilor de cazare din judeţ este de 85%, iar în weekend-uri de 100%.

În ceea ce priveşte numărul turiştilor străini, cei mai mulţi vin din Austria, Germania, Franţa şi Polonia. Una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanaţă din judeţul Suceava este staţiunea Vatra Dornei, unde s-au cazat cei mai mulţi vizitatori în acest an. Între vile turistice, hoteluri şi pensiuni, majoritatea străinilor au optat să stea la hotel, unde confortul este mai ridicat. Doar 5% din totatul turiştilor au ales să stea la cort.

Pelerinii au venit în număr mare

Peste 70.000 de turişti au vizitat la sfârşitul săptămânii trecute judeţul Suceava, datorită sărbătorii Sfintei Maria. Astfel, peste 50.000 de oameni au participat la pelerinaje creştine, catolice şi ortodoxe, la Cacica şi Putna, iar restul au optat pentru Festivalul Păstrăvului.

Astfel, aproape 20.000 de turişti au trecut prin Ciocăneşti, unde s-a desfăşurat Festivalul Naţional al Păstrăvului, şi prin Vatra Dornei, unde s-a desfăşurat a patra ediţie a festivalului Dorna Xtreme, un concurs de ciclism montan. Turismul medical este specific staţiunii Vatra Dornei Băi şi Salinei Cacica. La Dorna se efectuează numeroase proceduri terapeutice, de la băi cu apă minerală încălzită, până la împachetări cu nămol.

Salina Cacica, căutată de reumatici

În schimb, salina de la Cacica este căutată pentru terapie de către cei cu boli pulmonare cronice netuberculoase şi alergice. Apa minerală de aici este indicată în terapia reumatismelor cronice, a sechelelor ortopedice şi neurologice periferice.

Investiţii în agrement
Şefii Consiliului Judeţean Suceava au participat săptămâna trecută, la Pojorâta, la inaugurarea lucrărilor de modernizare a primului traseu turistic din judeţ. Acesta va fi realizat cu fonduri obţinute prin Programul Operaţional Regional, iar drumul va face legătura dintre Drumul Naţional 17 şi Platoul Rarău. Proiectul de 25 de milioane de euro include şi o pârtie de schi.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite