Craterul care înghite un sens de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Groapa cu un diametru de 2,5 metri se adânceşte pe zi ce trece
Groapa cu un diametru de 2,5 metri se adânceşte pe zi ce trece

Groapa de 2,5 metri din Burdujeni a apărut anul trecut. Edilii le promit şoferilor care trec zi de zi cu maşinile prin gropi că din luna aprilie vor începe un program de asfaltări în tot oraşul.

Zecile de cratere de pe străzile din municipiu le îngreunează în fiecare zi viaţa şoferilor suceveni. Cele mai stricate străzi sunt de departe cele din cartierul Burdujeni. Aici, o groapă cu un diametru de 2,5 metri ocupă un sens de mers şi o parte din trotuarul pe Cuza Vodă. Deşi prin zonă trec zilnic de sute de ori de maşini şi autobuze ale Transportului Public Local (TPL), autorităţile se fac că nu văd craterul care muşcă din asfalt încă din luna august a anului trecut.


„Este bătaie de joc ceea ce se întâmplă aici. Cei care au lucrat pe stradă nu au finalizat lucrarea şi au abandonat-o aşa cum se vede. În ultimul timp pământul stă să o ia la vale şi se surpă tot mai mult“, a declarat Constantin Emanoil, un locuitor din zonă.


Gropile nu pot fi ocolite


Strada Cuza Vodă din cartierul mărginaş al Sucevei este plină de spărturi, iar şoferii nu au nicio şansă să le ocolească pentru că sunt situate pe ambele sensuri de mers.


„În fiecare zi trebuie să mă înarmez cu răbdare şi să sper că va fi bine cândva. Drumul până la serviciu a devenit un calvar din cauza gropilor şi a noroiului”, a spus Mihai Hrehorciuc, şofer.


Asfaltări după Paşte


Autorităţile promit că din luna aprilie, după Sărbătorile Pascale, vor demara „Marea Asfaltare“. „Suntem condamnaţi să realizăm lucrările de reabilitare până la sfârşitul anului pentru a nu pierde fondurile. După Paşte începe asfaltarea străzilor“, a declarat Ioan Lungu, primarul oraşului. Edilul spune că este la curent cu problemele de pe străzi şi face apel la răbdarea şoferilor. „În acest an avem alocaţi 200.000 de lei pentru un covor asfaltic, dar se vor face aceste lucrări doar acolo unde muncitorii care lucrează la reabilitarea termică au terminat săpăturile“, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul oraşului.


O altă problemă de care se lovesc şoferii suceveni sunt lucrările de reabilitare de pe Calea Unirii, fiindcă aici echipele de muncitori ocupă în permanenţă câte un sens de mers. „Ar trebui să muncească zi lumină, chiar şi în două schimburi să dea drumul circulaţiei pentru că altfel stăm o zi întreagă să ajungem din Centru în Burdujeni“, a declarat Ştefania Acatrinei, şoferiţă.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite