Suceava: Start la goana după podoabe de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Start la goana după podoabe de Crăciun
Suceava: Start la goana după podoabe de Crăciun

Pentru a descuraja tăierile ilegale, reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava vor scoate la vânzare brazi mai ieftini decât ai comercianţilor privaţi.  

Febra Sărbătorilor de iarnă i-a cuprins deja pe suceveni, deşi mai sunt două luni până la Crăciun. Rafturile magazinelor au devenit neîncăpătoare pentru diversele ornamente de pom.

Într-unul dintre hipermarketurile din centrul oraşului există deja zona specială dedicată acestei sărbători, unde suceveanul găseşte tot ce are nevoie, de la globuri şi beteală până la brazi artificiali. „Am cumpărat de acum ornamentele pentru că în luna decembrie trebuie să mă ocup de masa de Sărbători şi de minivacanţa în care merg cu toată familia“, a povestit Irina Păiuş, agent vânzări.

Brad artificial cu 78 de lei

Cei care au început deja goana după ornamentele specifice Crăciunului trebuie să se orienteze nu numai după preferinţe, ci şi după preţ. Astfel, pentru beteală, trebuie să puneţi deoparte cel puţin cinci lei. „Au început să se cumpere ornamentele pentru Crăciun încă din această lună. Avem chiar şi reduceri, la seturile de globuri“, a declarat Andreea Ursachi, vânzătoare.

Seturile de globuri au preţuri cuprinse între cinci lei şi câteva sute de lei, în funcţie de mărime, materialul din care sunt confecţionate şi bogăţia detaliilor ornamentale. Pentru un brad artificial, trebuie să cheltuiţi între 45 de lei şi 78 de lei, preţul variind în funcţie de înălţimea pomului. „Am cumpărat un brad din plastic şi nu-mi mai bat capul să umblu după cel mai frumos copac şi să fac mizerie în casă cu acele care cad“, a declarat Mihaela Stroia, comerciant.

În cazul celor care trebuie să cumpere toate cele necesare împodobirii bradului de Crăciun, cheltuielile se pot ridica la câteva sute de lei. Dacă unii suceveni caută să-şi împodobescă simbolul Crăciunului cu cele mai noi ormamente, alţii sunt mai atenţi la cheltuieli în această perioadă. „Nu mai am nevoie de ornamente, le am pe cele de anul trecut. Poate am să mai iau nişte globuri sau îngeraşi“, a comentat Săndel Ivanciuc, şofer.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite