Copiii şi-au dus părinţii la expoziţia de animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un băieţel admiră fascinat, alături de mama sa, un iepure casă adus la expoziţie
Un băieţel admiră fascinat, alături de mama sa, un iepure casă adus la expoziţie

Sute de suceveni au fost „târâţi“ de cei mici în cortul din faţa Iulius Mall, unde au fost aduse peste 1.000 de vietăţi. Cei mici au admirat iepuri, fazani, porumbei sau papagali, dar şi găini de rasă. Vedeta expoziţiei a fost un raton timid, cu ochii perlaţi.

Membrii familiei Mihăescu s-au pregătit ieri de la primele ore pentru a merge la expoziţia de animale deschisă în parcarea Iulius Mall. „Băieţelul meu a fost încântat când i-am spus că vom veni aici. Îndrăgeşte animalele de curte, deşi noi stăm la bloc“, a spus Viorel, capul familiei Mihăilescu. 

„Uite, mamă, ce porumbel frumos!“, a exclamat George, băiatul care şi-a mobilizat părinţii să-l ducă la expoziţie. Micuţul a alergat entuziasmat spre cuşca unui porumbel cu un guler impresionant care îi acoperea o parte din cap. Băiatul a avut nevoie de două ore pentru a privi toate exponatele aduse la Suceava. Cel mai mult i-a plăcut ratonul timid, cu ochii perlaţi.

La eveniment au venit crescători din Moldova

Expoziţia de animale s-a închis astăzi după-amiază, a atras sute de curioşi încă de vineri, în prima zi de desfăşurare.

Sucevenii au venit cu mic, cu mare să vadă exemplarele unice din rase cunoscute. Evenimentul „ExpoPas“ a adunat 40 de crescători din regiunea Moldovei, care s-au prezentat la Suceava cu 600 de porumbei din 50 de rase, 200 găini din 15 rase şi 60 de iepuri din opt rase, alături de fazani, păuni, raţe şi bibilici. Cei mai încântaţi vizitatori ai târgului au fost prichindeii, mereu entuziasmaţi de dimensiunile impresionante ale iepurilor de curte. „Cel mai mare exemplar de iepure din cadrul expoziţiei  cântăreşte peste 10 kilograme. Deşi copiii sunt obişnuiţi cu astfel de animale, aici avem rase care impresionează prin trăsăturile exagerate“, a declarat Romeo Uşurelu, organizatorul expoziţiei.

La expoziţie, au fost prezenţi în număr mare şi pasionaţii de păsări de curte, care fie au venit doar să se uite, fie să mai adune câteva informaţii. „Am venit ca să-mi completez cunoştinţele legate de creşterea păsărilor, dar şi pentru a admira restul animalelor“, a spus Mihai Simion, vizitator.

Crescătorii de animale care au ajuns în Bucovina sunt membri ai asociaţiei „Fantezia-Ţara de Sus“ din Suceava, organizatorul evenimentului.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite