Suceava: Copiii din plasament riscă să rămănă fără părinţii adoptivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Copiii din plasament riscă să rămănă fără părinţii adoptivi
Suceava: Copiii din plasament riscă să rămănă fără părinţii adoptivi

Zeci de suceveni care ţin în plasament familial minori au făcut ieri grevă.

Nemulţumiţi de felul în care sunt plătiţi de stat, “părinţii de împrumut” ameninţă Direcţia Copilului din Suceava că le vor aduce copii înapoi.

Aceştia spun că vor trece la măsuri mai radical pe 16 noiembrie, ziua în care este programată greva generală pe termen nelimitat a bugetarilor.

În felul acesta, sute de copii preluaţi şi crescuţi în alte familii decât cele de rudenie vor rămâne pe drumuri. Întoarcerea tuturor în acelaşi timp ar produce o adevărată problem, deoarece Casele de Copii nu au destule locuri pentru ei.
Asistenţii maternali spun că salariile şi alocaţiile de hrană pe care le primesc din partea statului sunt insuficiente, iar o

eventuală reducere a acestor este de neconceput.

Potrivit noilor reglementări aceştia vor fi plătiţi cu 10 zile mai puţin, adică se va scădea de la 21 de zile  la 11 chiar dacă aceştia prestează o muncă de 24 cu 24.

Pentru un singur copil, asistenţii maternali primesc în prezent în jur de 500 de lei, bani ce provin din salariu şi alocaţia pentru hrană. Sucevenii care prestează servicii maternale se plâng că nu pot creşte un copil cu un venit atât de mic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite