Suceava: Copiii, atraşi de târgul pentru adopţia animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Copiii, atraşi de târgul pentru adopţia animalelor
Suceava: Copiii, atraşi de târgul pentru adopţia animalelor

Dacă doritorii nu au avut ieri şansa să ajungă la târg, pot adopta un animal de companie direct de la sediul adăpostului situat pe drumul spre Cetate, lângă Staţia de Epurare.

Târgul lunar de adopţie a debutat ieri cu dreptul. Numai după o oră, doi căţei şi o pisică şi-au găsit stăpâni. Membrii fundaţiei Pro Anima, care îngrijesc patrupede fără stăpân la adăpostul de pe Lunca Sucevei, au atras şi de această dată atenţia sucevenilor. Trecătorii curioşi au venit cu zecile să vadă animalele jucăuşe. Cel mai mult s-au bucurat copiii care, împreună cu părinţii, au avut bucuria de a alege un animal de companie.

Fiecare patruped dat spre adopţie este vaccinat, curăţat şi sterilizat şi are carnet de sănătate. „Iubesc animalele, dar nu am unde să le ţin pentru că locuiesc la bloc într-o garsonieră şi ar însemna să le chinui“, a declarat Andreea Croitor, studentă. La această ediţie au fost aduşi aproximativ 35 de căţei şi pisici. Toţi au fost vaccinaţi şi sterilizaţi în cadrul adăpostului. „Interesul sucevenilor pentru animalele de companie a crescut simţitor în ultima perioadă“, a declarat Doiniţa Cocriş, unul dintre membrii fondatori ai fundaţiei.

Campanie de sterilizare

Amplasarea acestui târg în parcarea mall-ului a contat foarte mult pentru animalele aduse ieri spre adopţie. „Am venit doar pentru cumpărături şi am văzut că e multă lume aici, aşa că am vrut să văd despre ce este vorba. Îmi plac animalele şi mă gândesc serios să adopt o pisică. Am pus ochii pe una gri“, a relatat Mariana Pentilescu, profesoară.

Dacă nu aţi avut ocazia să treceţi ieri prin parcarea mall-ului, unde a fost amplasat târgul de adopţie, mai aveţi o şansă să luaţi acasă un câine sau o pisică fără stăpân. În adăpostul de pe Lunca Sucevei, situat în spatele mall-ului, sunt peste 1.000 de animale care-şi caută stăpân. Reprezentanţii Pro Anima vor desfăşura în perioada 15-28 septembrie, la sediul adăpostului, o nouă campanie de sterilizare a animalelor abandonate.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite