Contrabandistul care ţinea ascunse în şură 56.900 pachete de ţigări, reţinut de poliţiştii suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a lui Ioan P., pe o durată de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Agenţii de poliţie au descoperit zilele trecute într-o şură din curtea unei locuinţe din Straja 114 baxuri de ţigări de contrabandă. După inventariere, a rezultat că în şura respectivă se aflau 56.900 pachete de ţigări, în valoare totală de circa 512.000 lei. Ieri, în urma extinderii cercetărilor, a fost identificat Ioan P., de 30 ani, din comuna Straja, ca fiind cel care a negociat depozitarea cantităţii de 114 baxuri cu ţigări la locuinţa lui Mihaiu B.

S-a procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa lui Ioan P. şi, ulterior, a conducerii în teren a acestuia, activităţi care au conturat comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, suspectul indicând atât locul negocierii, cât şi locul pe unde au pătruns cărăuşii cu baxurile de ţigări“, a explicat inspectorul IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

În urma anchetei, poliţiştii au constatat că Ioan P., ajutat de alte persoane, rămase încă neidentificate, a introdus ilegal în România, peste linia de frontieră verde cu Ucraina, cele 114 de baxuri de ţigări în noaptea de 1-2 august. Apoi, le-a transportat şi depozitat în şura lui Mihaiu B., a cărui locuinţă se află la o distanţă de circa 1 km de frontiera de stat cu Ucraina, având acordul acestuia. 

S-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a lui Ioan P., pe o durată de 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile“, a conchis Ionuţ Epureanu.

Cercetările sunt continuate de cadrele Poliţiei municipiului Rădăuţi, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Citiţi şi: 56.900 pachete de țigări, descoperite de poliţiştii suceveni într-o şură din Straja

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite