Contrabandist rănit în timp ce fugea de poliţiştii de frontieră suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un  foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea lui Abel M. Ioan T., a încercat să fugă de poliţiştii de frontieră şi, din cauza terenului accidentat, a căzut fracturându-şi astfel un picior.

Ieri, pe timpul executării unei misiuni specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au observat în apropierea frontierei un grup de persoane care se deplasa dinspre Ucraina spre interiorul României, transportând mai multe colete voluminoase.

Persoanele în cauză au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă au ignorat avertismentul şi au încercat să fugă, profitând de terenul împădurit. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un  foc de armă în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea lui Abel M. Totodată, în zonă a mai fost depistată o persoană, Ioan T., în vârstă de 22 ani, care, încercând să fugă de poliţiştii de frontieră şi din cauza terenului accidentat, a căzut fracturându-şi astfel un picior. Acesta a fost transportat în cel mai scurt timp la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, în prezent starea acestuia fiind stabilă“, a precizat comisarul Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava.
 
Poliţiştii de frontieră au descoperit 12 colete ce conţineau 5.670 de pachete de ţigări marca Doina, de provenienţă R. Moldova, astfel că au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 51.030 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni. În prezent, se efectuează cercetări, fiind anunţate totodată şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite