Contrabandă cu usturoi şi zahăr prin Vama Siret. Vezi aici cum a încercat să fugă de poliţişti un contrabandist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Usturoiul şi zahărul a fost confiscat de poliţişti
Usturoiul şi zahărul a fost confiscat de poliţişti

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat  şi reţinut la ieşirea  din  P.T.F. Siret trei cetăţeni rom\ni  care au  încercat să introducă ilegal  în România peste o tonă de usturoi şi 650 kilograme de zahăr.   

Prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat ieri pentru a intra în ţară, la bordul unui microbuz marca „Iveco”  Ioan C., în vârstă de  31 de ani, însoţit de Gabriel S. în vârstă de  25 de ani şi Claudia M. de 35 de ani.

În urma controlului efectuat de poliţiştii de frontieră asupra  persoanelor şi mijlocului de transport s-a  descoperit în interiorul  microbuzului 219 saci de usturoi  cu greutatea de  4,9 kg fiecare şi 13 saci cu zahăr a câte 50 de  kg fiecare, fapt pentru care  echipa de control i-a solicitat şoferului să se întoarcă în Ucraina şi să revină cu o cantitate care să se încadreze în limita legală.

În momentul  în care i-au fost înmânate documentele de călătorie pentru a se deplasa în Ucraina, şoferul s-a întors brusc şi a demarat în trombă îndreptându-se spre România fiind oprit  la ieşirea din P.T.F. Siret de poliţiştii de frontieră.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii de frontieră au luat măsura întoarcerii persoanelor şi autoturismului în P.T.F. Siret, unde mărfurile transportate (1.073 kg  în valoare de 5.740 lei şi 650 kg de zahăr în valoare  de 1.625 lei ) au fost ridicate şi confiscate de către lucrătorii vamali, iar şoferul sancţionat cu amendă în valoare de 3.000 lei.

"Poliţiştii de frontieră  suceveni le-au întocmit celor trei persoane acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, acte ce urmează a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  în vederea soluţionării legale", a declarat Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite