Suceava: Constructorii, scoşi din impas de termoizalaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Constructorii, scoşi din impas de termoizalaţii
Suceava: Constructorii, scoşi din impas de termoizalaţii

Zeci de suceveni vor să fie siguri că vor avea căldură la iarnă

Firmele de specialitate din Suceava percep un tarif de minimum 10 euro pe metru pătrat pentru izolarea apartamentului.

Numărul contractelor semnate de firmele specializate în izolarea termică a locuinţelor a crescut spectaculos în septembrie. Apropierea iernii, dar şi amânările repetate ale programului subvenţionat de Guvern şi municipalitate pentru anveloparea blocurilor i-au determinat pe suceveni să apeleze la economii pentru a se asigura că nu vor suferi de frig în propriile case. Patronii firmelor de profil se laudă cu încasări triple faţă de lunile de vară.


Odată cu sosirea frigului au crescut şi cererile de termoizolare. Dacă astă vară am avut 10 cereri, acum numărul contractelor a crescut la 25-30. Probabil, simţind frigul de afară, sucevenii doresc să-şi asigure căldura pe timpul iernii“, a declarat Dan Tănăsescu, administratorului unei firme care se ocupă de izolarea termică a blocurilor.


Izolarea locuinţei, minimum 200 de euro


Cei care s-au hotărât să-şi izoleze termic apartamentele se mai tem şi de faptul că la iarnă nu vor avea deloc căldură în calorifere. „Peste tot aud cum se zice că nu trebuie să ne fie teamă căci vom avea căldură la iarnă, însă văd cum se lucrează. Tare mi-e teamă că o să rămână cu ţevile în aer şi vom îngheţa în case“, s-a plâns Roxana Chiţu, casnică. Femeia spune că a făcut un împrumut în bancă pentru banii necesari anvelopării. Tarifele percepute de firmele de construcţii pornesc de la 10 euro pe metru pătrat.


În funcţie de dimensiunile apartamentului şi de materialele folosite, întreaga lucrare ajunge la final la 200-500 de euro. „Anul trecut am tremurat în casă. Caloriferele erau deschise ,însă nu făceau faţa. Blocul în care locuiesc e destul de vechi aşa că, împreună cu vecinii, vom izola clădirea“, a spus Ioana Demeter, vânzătoare. Sucevenii care au decis să facă un efort financiar pentru căldura de acasă s-au inspirat şi din sfaturile cunoscuţilor.


Am un prieten care şi-a izolat apartamentul anul trecut şi spune că a fost mult mai cald la el în casă“, şi-a motivat Vasile Curpăn decizia de a investi bani în termoizolaţie.

Căldura, livrată oficial de la 15 octombrie


Edilii suceveni susţin că în următoarele zece zile vor fi terminate probele la rece ale instalaţiilor de termoficare. „De pe 15 octombrie vom da drumul la căldură. În mod cert, la iarnă calorifere vor fi fierbinţi“, a asigurat Viorel Seredenciuc, viceprimarul municipiului Suceava. Problemele cu încălzirea pot fi sesizate la Primărie.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite