Consolidarea podului de peste râul Suceava, întârziată până spre Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Termenul de finalizare a lucrărilor este 23 decembrie
Termenul de finalizare a lucrărilor este 23 decembrie

Abia joi a început turnarea primei coloane din beton.

Lucrările de consolidare a podului de peste râul Suceava, afectat de inundaţiile din 2010 şi 2008, sunt în întârziere cu circa o lună. După devierea cursului apei, operaţiune finalizată pe 19 noiembrie, s-a trecut la consolidarea pilonului afectat. În acest sens, a fost adus la Suceava, tocmai de la Arad, un utilaj special de turnare continuă pentru betonarea pilonului afectat al podului de peste râul Suceava.

Amânarea intervenţiilor la pilonul podului din Burdujeni a fost cauzată de schimbarea soluţiei de consolidare, dar şi de sosirea cu întârziere a utilajului special de turnare continuă. Soluţia adoptată în acest moment presupune stabilizarea pilonului cu zece coloane turnate din beton, cinci în amonte şi cinci în aval.

Abia joi a început turnarea primei coloane din beton, iar muncitorii firmei care se ocupă de consolidarea pilonului lucrează şi pe timp de noapte pentru că utilajul folosit la betonare este foarte scump. „În momentul de faţă se desfăşoară lucrări de consolidare a pilonului afectat. Săptămâna viitoare acestea ar trebui să fie finalizate”, a declarat Viorel Seredenciuc, viceprimarul Sucevei.


Etapa a doua a lucrărilor va demara în primăvara anului viitor şi constă în consolidarea infrastructurii superioare şi alinierea la calea de rulare a porţiunii înconvoiate a podului. Din această cauză, circulaţia auto se va desfăşura doar pe două din cele patru benzi. 

Pe mine mă deranjează doar că traficul este greu. În rest, nu au decât să lucreze şi de Crăciun. Mă gândesc cu groază că în primăvară închid podul şi trebuie să înconjurăm prin Iţcani”, ne-a spus Ilie Prisacariu, şofer.


În momentul de faţă, autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone nu au voie să circule pe pod, fiind redirecţionate pe străzile Traian Vuia şi Gheorghe Doja, din cartierul Iţcani.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite