Concurență între profesorii suceveni pentru gradația de merit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a înregistrat 565 de dosare ale cadrelor didactice din județ în vederea obținerii gradației de merit, reprezentând 25% din salariul de bază. „Vor putea fi acordate maxim 360 de gradații profesorilor suceveni. Cele mai multe dosare au fost depuse de învățătoare, educatoare, profesori de educație tehnologică, matematică și educație fizică și de directori“, a declarat Vasile Monac

Până pe 20 aprilie dosarele vor fi analizate de către profesori și inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ, iar mai apoi va fi elaborat raportul referitor la activitatea candidatului. Între 10 și 12 mai Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar va aproba lista cu punctajele acordate în urma evaluării, pe 13 mai aceasta va fi afișată la avizierul inspectoratului, iar între 16 și 18 mai se vor putea depune eventualele contestații. Validarea rezultatelor finale se va face în data de 26 mai. Candidații vor afla abia pe 26 iulie dacă vor primi 25% la salariul de bază, întrucât lista cadrelor didactice care primesc gradații de merit trebuie aprobată de Ministerul Educației.


La unele discipline se înregistrează o concurență mai mare, iar la altele sunt mai puțini candidați. Gradația de merit se acordă pe o perioadă de cinci ani de zile“, a precizat inspectorul general adjunct Vasile Monacu.
De regulă, cele mai mari punctaje, între 80 și 90 de puncte, le obțin administratori financiari, directorii unităților de învățământ, educatoarele, inginerii de sistem și cadrele didactice de la disciplinele tehnice. Se punctează rezultatele angajaților din învățământ la olimpiade și concursuri școlare, proiecte și cursuri.


Cifră
360, atâtea gradații de merit vor fi acordate dascălilor suceveni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite