Comercianţii au încasat de Paşte cât într-o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii ambulanţi au avut încasări record de Paşte
Vânzătorii ambulanţi au avut încasări record de Paşte

În cele trei zile de sărbătoare, taximetriştii şi buticarii au avut încasări record. Drumurile credincioşilor către biserici pentru a lua lumină au adus în buzunarele taximetriştilor sute de lei.

 „Doar în noaptea de Înviere am făcut 700 de lei“, ne-a spus Gheorghe Mateiciuc, taximetrist. Încasările mari însă s-au păstrat şi duminică şi luni.
„Paştele mi-a priit. Am făcut 2.500 de lei, atât cât făceam în vreo trei luni de muncă. De acum voi mai avea încasări mari la Crăciun“, a spus şi Vasile Croitoru, taximetrist.


Buticarii, salvaţi de Paşte


Pe lista celor care s-au bucurat de câştiguri însemnate pe perioada Paştelui s-au numărat şi micii buticari dintre blocuri. Ei şi-au ţinut deschise micile magazine, ca sucevenii să-şi mai facă mici cumpărături de urgenţă. „Ne-am sacrificat Paştele, dar a meritat, căci am vândut de vreo 5.000 de lei. Nu pare mult, dar reprezintă chiar şi vânzarea pe o lună“, a declarat Ştefan Aostăcioae, administratorul unui magazin de cartier.


Cei mai supăraţi au fost patronii pensiunilor care nu au reuşit să-şi atragă clienţi de Paşte. „Nu a venit mai nimeni. Din cele 15 locuri pe care le închiriez, doar 5 au fost ocupate. Ce să-i faci? Lumea nu mai are bani ca înainte când de Paşte pensiunea era plină de turişti“, a spus Dumitru Ştirbu, administratorul unei pensiuni.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite