Comercianţii, scoşi din criză de Sf. Valentin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii suceveni au scos din buzunare sute de lei pentru a-şi dovedi iubirea faţă de partenere. Cel mai adesea, îndrăgostiţii şi-au probat iubirea cu buchete de flori, dar nu au ezitat să cheltuie şi 400 de lei pe un lănţişor.

Comercianţii de suveniruri susţin că Ziua Îndrăgostiţilor prinde la tinerii suceveni tot mai mult de la un an la altul. Din dorinţa de a-şi demonstra iubirea faţă de parteneră, aceştia au scos din buzunar sume importante de bani. „Anul ăsta mi-a mers nesperat de bine.  Au venit tinerii şi au cumpărat zeci de flori“,  a declarat Claudia Volovăţ, florăreasă.


Pentru iubitele lor, tinerii nu s-au mai uitat la bani


Adolescenţii au intrat încă de sâmbătă în febra cumpărăturilor, aşteptându-se ca micii comercianţi să scumpească florile peste noapte. „Sâmbătă am dat opt lei pentru un trandafir. Duminică aş fi dat 12 lei“, a spus Gabriel Nechifor, student. În plus, sâmbătă seara mulţi dintre băieţi şi-au scos iubitele în oraş, astfel încât mai toate restaurantele au fost arhipline.


„Au venit tinerii să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor şi s-au ocupat toate mesele. Nu prea s-au uitat la bani. Au dat şi 150 de lei pentru o masă cu tort şi şampanie“, a precizat Tudor Gavrilescu, administratorul unui local. Petrecerea însă a continuat şi ieri seara. „Toate locurile au fost rezervate. E primul an când s-a produs atâta agitaţie în jurul Zilei Îndrăgostiţilor“, a adăugat Gavrilescu.


Bijutierii, luaţi cu asalt pentru cadouri scumpe


Dacă în anii anteriori, tinerii  îndrăgostiţi cumpărau cadouri simbolice pentru cei dragi, acum aceştia nu s-au mai uitat la bani, alegând fie un buchet întreg de trandafiri, fie diferite bijuterii, de regulă inele şi lănţişoare. „Cel mai bine s-au dat talismanele, cu inimioare şi iniţialele îndrăgostiţilor. Am vândut însă şi multe inele. Ieri a venit un cuplu şi a cerut inele pentru căsătorie“, a detaliat Liliana Roşu, vânzătoare la un magazin de bijuterii.


Aceasta a adăugat că tinerii nu au pregetat să dea şi 400 de lei pentru un lănţişor, 350 de lei pentru o broşă ori 700 de lei pentru un inel, toate de aur.
Cei care au avut totuşi mai puţini bani la dispoziţie au cumpărat produse din argint. Astfel, au avut cerere mare pandativele în formă de inimioară, la preţ de 80 de lei, lănţişoarele, vândute la 90 de lei, ori inelele cu pietricele, la 120 de lei. „Se pare că nu toţi sunt loviţi de criză. E bine totuşi că iubirea nu ţine cont de bani“, a mai spus vânzătoarea Liliana Roşu.

Speranţe pentru Dragobete


Comercianţii suceveni privesc cu încredere şi la Dragobete, sărbătoarea tradiţională românească a îndrăgostiţilor, de pe 24 februarie. „Acum am avut 25 de clienţi. Sper ca atunci să vină măcar 20. Cu siguranţă, tinerii vor oferi şi atunci cadouri“, a declarat Liliana Roşu, vânzătoare.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite