Suceava: Comercianții încearcă să păcălească clienții cu alimente bune de aruncat la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Comercianții încearcă să păcălească clienții cu alimente bune de aruncat la gunoi
Suceava: Comercianții încearcă să păcălească clienții cu alimente bune de aruncat la gunoi

Inspectorii OPC au confiscat din magazine peste 2.600 de kilograme de orez și 371 kilograme de carne.

Sucevenii pot răsufla ușurați. Comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava au verificat în ultima lună comercianții din județ care aveau la vânzare carne şi produse de carne și au depistat numeroase nereguli.

Cele 42 de firme găsite cu probleme au plătit amenzi  în cuantum de 42.000 lei şi li s-a retras de la comercializare cantitatea de 371 kilograme de astfel de produse.

Neregulile descoperite au fost: comercializarea de produse nesigure, cu aspect şi miros modificate şi comercializarea de produse fără etichetă cu elemente de identificare şi caracterizare, depăşirea temenului de valabilitate, nerespectarea compoziţiei la preparate din carne de porc și neînscrierea tuturor componentelor în lista ingredientelor.

De la un hipermarket au fost retrase de la vânzare 120 kg pui grill refrigeraţi care prezentau miros de alterat, şi conţinut în exces de lichid sangvinolent, motiv pentru care au fost aplicate amenzi în cuantum de 8.000 de lei.

Ciuruc la preț de produs calitatea întâi

Controlul desfăşurat de comisarii CJPC Suceava s-a finalizat cu aplicarea unor noi amenzi, deoarece s-a constatat că spărtura de orez” era vândută de unele magazine ca și orez Extra sau orez de Calitatea I.

A fost retrasă de la comercializare o cantitate de 2.616 kilograme orez, în valoare de 12.501 lei, şi s-au aplicat amenzi în cuantum de 41.000 lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite