Sucevenii din Râşca l-au colindat pe Regele Mihai în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de colindători din satul sucevean Râşca au bătut 2.000 de km pentru a-l colinda pe Regele Mihai la reşedinţa acestuia din Aubonne - Elveţia.

Colindele româneşti şi semnificaţia acestora i-au impresionat pe Majestăţile Lor, Regele Mihai şi Regina Ana. Emoţiile au fost reciproce, iar la final, fostul suveran al României şi-a şters lacrimile de pe faţă.

Ignatul, spectacol live la Muzeul Satului Bucovinean

După ce l-au colindat pe rege, sucevenii i-au oferit şi câteva cadouri. Este vorba de un coş împletit în care se găseau un prosop ţesut cu modele naţionale, o icoană pictată pe sticlă, câteva ouă încondeiate, o sticlă de vin românesc personalizat cu numele grupului sucevean „Flori de măr", un vas de ceramică de Marginea, simboluri care l-au impresionat pe Rege.

Sucevenii au fost însoţiţi la reşedinţa Regelui Mihai de părintele Adrian Diaconu, preot paroh la Geneva şi Lausanne şi protopop al Bisericii Ortodoxe Române pentru Elveţia, dar şi de mai mulţi tineri din parohia Laussane, precum şi de fotbalistul George Ogăraru, legitimat la FC Sion.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite