Cititorii au nominalizat dascăli în campania „Profesorii cu care Suceava se mândreşte“. Tu pe cine propui?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etapa de nominalizări va dura două săptămâni. Foto: Adevărul
Etapa de nominalizări va dura două săptămâni. Foto: Adevărul

Campania demarată de „Adevărul“ a adunat deja câteva nominalizări pe suceava.adevarul.ro. Lista este deschisă până pe 26 decembrie.

Cititorii „Adevărul“ pot face nominalizări pe suceava.adevarul.ro sau pe pagina de Facebook a cotidianului „Adevărul“ de Suceava.

Andrada îl recomandă pe profesorul Constantin Mărgineanu, directorul Școlii Nr. 9 Suceava. "Domnul Constantin Margineanu are o experiență de necontestat, a construit școala pe care o conduce și este un profesor de ținută înaltă. Merită un loc fruntaș, dacă nu chiar locul I", spune Andrada, cititoare a site-ului suceava.adevarul.ro.

Un alt cititor "Adevărul" îl nominalizează pe profesorul Radu Lazăr de la Școala de Arte Suceava. "Un excelent dascăl și un filosof profund", spune cititorul nostru despre profesorul Radu Lazăr.

Profesorul Florentin Lehaci de la Școala Generală Fundu Moldovei este un alt dascăl nominalizat de către cititori. "Un mentor și o personalitate deosebită - este cunoscut în presa județeană și chiar națională pentru fondarea Asociației pentru educație, democrație, toleranță <Traian Popovici> a cărui președinte fondator este (www.traianpopovici.ro). Fondatorul blogului www.proatitudine.ro având sute de cititori zilnic, fiind citit de intelectuali cu nume. A demarat procedura de schimb de nume a Școlii Colacu în <Școala Traian Popovici>. A creat Parcul Traian Popovici, de asemenea a fondat Muzeul <Traian Popovici>. Se bucură de o reputație morală de excepție, cu studii în teologie și istorie, masterat în educație la Universitatea Montemorelos (Mexic), organizator de simpozioane teme de educație", spune Ionică Holuță, jurist, student la Academia de Poliție București.

Criteriile de care trebuie să ţii cont atunci când propui un profesor sunt: 

Reputaţie şi integritate. Ţine cont de cât de cunoscut este profesorul pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu elevii! Este cunoscut drept „făuritorul de olimpici?" A combătut abandonul şcolar? Atunci merită nominalizat! Trebuie să fie un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate.

CV-ul profesorului. Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Inovaţie şi cercetare. Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Vezi şi:

CAMPANIE Profesorii cu care Suceava se mândreşte

Împreună cu un juriu de specialitate îi vom desemna pe cei cinci dascăli de top iar apoi, le vei putea afla poveşţile de viaţă pe suceava.adevarul.ro.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite