Cinema 3D cu bani de la buget în Rădăuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură Rădăuţi în sala de film
Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură Rădăuţi în sala de film

Cinematograful de la Casa de Cultură din Rădăuţi a costat aproximativ 15.000 de euro. Deschiderea oficială va avea loc la începutul lunii ianuarie.

Primul cinematograf 3D din judeţul Suceava s-a deschis la Rădăuţi, în incinta Casei de Cultură. „Ideea mi-a venit în urma mai multor vizite în străinătate şi la solicitările tinerilor rădăuţeni şi a fetelor mele“, a spus Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuţi. Suma necesară, obţinută de la bugetul local, a ajuns la aproximativ 15.000 de euro.

„Se pot vedea şi filme în format 2D. Practic, noi vom închiria ochelarii şi sala pentru că închirierea per titlu de film ar fi costat 70 de euro. Aşa că se va tăia chitanţă pentru grup. Avem făcute şi autorizaţia şi acreditarea, acum doar aşteptăm actele de la Bucureşti“, a explicat Ovidiu Foca, directorul Casei de Cultură Rădăuţi.

Deoarece documentele nu au ajuns încă, cinematograful va fi deschis oficial publicului larg de la începutul lunii ianuarie. „Acum avem doar filmul demonstrativ «Poveste de Crăciun». Urmează să cumpărăm şi mai multe pelicule. După Revelion vom putea face şi programul exact“, a mai spus Ovidiu Foca.

Suceava, fără cinema

Tinerii din Rădăuţi sunt încântaţi că au o nouă opţiune de petrecere a timpului liber. „În oraş nici nu prea ai ce face în afară de patinoar şi câteva restaurante. N-am apucat să merg, dar o voi face cât de curând“, a spus Elena Spânu, studentă.

Dacă rădăuţenii sunt încântaţi de idee, sucevenii spun că ar trebui deschis un astfel de cinematograf şi la ei. „Bugetul cu care s-a deschis cinematograful de la Rădăuţi nu e mare. Ar trebui să se găsească şi pentru Suceava o sală şi câteva mii de euro pentru un cinema 3D. Aşa, trebuie să facem 40 de kilometri până la Rădăuţi ca să vedem un film“, susţine Gabriel Tudoreanu, comerciant.

În prezent, la Suceava nu există niciun cinematograf funcţional. Clădirea Modern a intrat în această toamnă în renovare, dar era închisă de aproape doi ani. Lucrările vor dura alţi doi ani. Imobilul va avea o faţă nouă, în valoare de aproximativ 8,5 milioane de lei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite