Cinci poliţişti anchetaţi pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Poliţiei a fost evaluat la 4 milioane de lei
Sediul Poliţiei a fost evaluat la 4 milioane de lei

Cinci poliţişti suceveni, printre care şi şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, sunt cercetaţi de către DNA pentru cumpărarea imobilului din strada Universităţii, în care se află sediul Poliţiei Municipale.

Conform procurorilor, în 2006, IPJ Suceava a primit de la minister 2,5 milioane de lei pentru a cumpăra un sediu nou pentru Poliţia Municipală şi Rutieră. IPJ a încheiat însă un contract de vânzare-cumpărare pentru clădirea situată pe strada Universităţii, la preţul de 11,9 milioane de lei, de trei ori mai mare decât fondurile acordate. Ultima dovadă depusă la dosar o reprezintă  o expertiză realizată la solicitarea vânzătorului, SC Servicii Comerciale SRL, cu circa două luni înainte de vânzarea clădirii de către specialiştii Băncii Comerciale Române (BCR). Deoarece dorea un împrumut, patronul firmei, Costel Bujoreanu, a încercat să obţină un credit de la bancă pe care urma să-l garanteze cu clădirea de pe strada Universităţii.

Reprezetanţii băncii au respins cererea, motivând că imobilul valorează 4 milioane de lei. Cu toate acestea, patronul a reuşit să vândă imobilul cu 11,9 milioane de lei.  Anchetatorii trebuie să mai stabilească  modul în care, în urma solicitării IPJ Suceava, ministerul a aprobat, în aceeaşi lună, suplimentarea sumei alocate, astfel încât preţul clădirii a putut fi achitat integral.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite