Cinci autobuze TPL noi, pentru suceveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autobuzele ar trebui să ajungă la Suceava în primăvară
Autobuzele ar trebui să ajungă la Suceava în primăvară

Bugetul alocat de societatea de transport public local suceveană pentru achiziţionarea celor cinci noi autobuze este de 1,5 milioane euro.

În primăvara anului viitor sucevenii care călătoresc cu autobuzele societăţii de Transport Public Local (TPL) ar putea scăpa de înghesuiala cu care se confruntă în prezent. În data de 3 noiembrie, pe e-licitaţie.ro, a fost publicat anunţul de intenţie de achiziţionare a cinci autobuze cu o capacitate de minimum 100 de locuri de către TPL Suceava.

„În momentul de faţă avem 33 de autobuze în parc şi toate circulă. Am pus anunţul de intenţie pe site-ul e-licitaţie şi, dacă lucrurile decurg normal, anul viitor, de Paşti, vom avea cinci autobuze noi”, ne-a spus Darie Romaniuc, directorul TPL Suceava.

Bugetul alocat de societatea de transport public local suceveană pentru achiziţionarea celor cinci noi autobuze este de 1,5 milioane euro, mai exact 6,396,450 lei, fără TVA. Banii provin din surse proprii ale TPL Suceava, care va avea de achitat 100.000 lei lunar firmei care va câştiga licitaţia.

Încasări mai mici, călători mai mulţi


„Din majorarea de preţ a biletelor şi abonamentelor, care a intrat în vigoare la începutul acestui an, acoperim şi creşterea cheltuielilor şi această investiţie. Cheltuielile noastre au crescut, în principal, din cauza preţului la carburanţi”, a explicat Darie Romaniuc. De asemenea, directorul TPL Suceava a menţionat că în acest an a crescut numărul călătorilor, însă încasările sunt mai mici comparativ cu anul trecut. Asta deoarece societatea încasează doar 30 de lei pentru abonamentele destinate elevilor şi studenţilor din municipiu, şi nu 50 de lei, preţ plătit de ceilalţi călători pentru un abonament pe o lună.

Amintim că Primăria Suceava a aprobat un proiect prin care elevii şi studenţii cu domiciliul în municipiul reşedinţă de judeţ beneficiază de un preţ special la abonamentele TPL, de 30 de lei. Din această sumă, 15 lei sunt suportaţi de Primărie, iar restul, de elevi şi studenţi. Lunar, TPL Suceava vinde 3.000 de astfel de abonamente , restul de 7.000 fiind achiziţionate la preţ întreg de alte categorii de persoane.

Cea mai recentă înnoire a parcului TPL Suceava a avut loc anul trecut, când societatea a achiziţionat trei autobuze, pentru care plăteşte în fiecare lună 50.000 de lei firmei IVECO, câştigătoarea licitaţiei.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite