Chiriaşii ANL, în pragul disperării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apartamentele ANL nu au încălzire şi nici apă caldă.
Apartamentele ANL nu au încălzire şi nici apă caldă.

Cele 90 de familii aflate pe lista finală de repartiţii au fost amânate cu mutarea pentru luna martie. Blocurile ANL nou construite rămân goale încă două luni. Apartamentele nu au încălzire şi nici apă caldă.

Lipsa fondurilor, birocraţia, neseriozitatea constructorului, canicula, şi acum gerul. Acestea sunt doar câteva dintre motivele invocate de primarul Ion Lungu atunci când vorbeşte despre amânarea mutării celor 90 de familii. Locuinţele ar fi trebuit să fie date în folosinţă în decembrie anul trecut, iar acum s-a dat un nou termen, în luna martie.

„Se vor modifica listele“

„Încă nu este gata centrala termică. Este trasă conducta, dar se lucrează la punctul termic. Intervenţiile sunt de natură electrică, însă vremea foarte rece nu ne permite să continuăm lucrările în această perioadă“, s-a disculpat primarul. Explicaţiile lui sunt înghiţite greu de cei care ar fi trebuit să se mute în blocurile ANL.

„Am aproape trei ani de când am depus dosarul şi tot îl reînnoiesc, alţii au şi mai mult. Dăm bani în stânga şi în dreapta degeaba. Acum iarăşi o amânare, iarăşi se vor modifica listele“, s-a plâns Codruţ Pânzari, şofer.

Cele 90 de familii care urmează să se mute au fost stabilite în ultima şedinţă de CL, din decembrie 2009. Dintre acestea, 80 au fost programate pentru ansamblul „1 decembrie 1918“, în spate la Metro, iar celelalte familii vor locui în ansamblul

„Privighetorii“ din cartierul Burdujeni. Acestea din urmă sunt mai norocoase. „Cei zece tineri repartizaţi în locuinţele ANL din Burdujeni se pot muta imediat ce primesc repartiţiile“, a promis Ion Lungu. Chiriaşii sunt însă sceptici. „Sper să fie aşa, căci te poţi aştepta la orice. Am mai bine de patru ani de când tot sunt pe listele de aşteptare şi acum, anul ăsta, sper să terminăm. De când mă chinui şi cheltui bani, cred că strângeam de o garsonieră“, ne-a declarat Valentin Huţuleac, inginer.

Înainte de înmânarea cheilor şi mutarea efectivă în noile locuinţe cu chirie, oamenii trebuie să achite la casieria Primăriei câte 1.000 de lei pentru o garsonieră şi 1.500 de lei pentru un apartament. Sumele reprezintă o garanţie pentru cazul de neachitare a chiriei şi a cheltuielilor comune. Pe cele 90 de locuri s-au bătut 1.300 de suceveni înscrişi pentru o locuinţă ANL.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite