Chetă pentru case mistuite de flăcări la Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii din localitatea suceveană Marginea ajută la refacerea locuinţelor distruse de incendiu
Oamenii din localitatea suceveană Marginea ajută la refacerea locuinţelor distruse de incendiu

Patroni şi văduve au pus mână de la mână pentru a reface patru locuinţe distruse. Solidaritate demnă de toată lauda în comuna suceveană Marginea.

Practic, un sat întreg şi-a unit forţele pentru a ajuta patru familii rămase fără case în urmă cu trei săptămâni după un incendiu devastator. Trei dintre cele patru case distruse de flăcări, refăcute de la zero, sunt în plin proces de reconstrucţie, iar cei care s-au implicat în această acţiune umanitară speră să le finalizeze în câteva săptămâni. Unul dintre iniţiatorii acestei munci de voluntariat este Arcadie Boicu, omul care acum câţiva ani i-a determinat pe localnici să ridice un pod de lemn peste râul Suceviţa, în semn de protest faţă de autorităţile care nu reuşeau să refacă un pod distrus de inundaţii.


„Materialele au fost strânse doar din donaţii, începând de la mari patroni, care au donat mii de euro, şi până la văduve care au dat 20-30 de lei. Ne-am dat seama, şi toată comunitatea şi-a dat seama, că e nevoie ca aceste familii să fie ajutate. Investiţia este de aproximativ 55.000 de euro“, a mărturisit Arcadie Boicu.


Apel la Solidaritate în Biserică


Printre cei care au muncit cot la cot cu voluntarii la refacerea caselor se numără şi preotul ortodox Vasile Vartic. Acesta s-a implicat şi în strângerea de fonduri şi apoi la muncă, alături de liderul penticostalilor, Arcadie Boicu. „Am făcut apel la slujbă, s-a umblat şi prin sat, s-au strâns vreo doi bani. S-a dat la fiecare gospodar afectat exact cât s-a strâns. Acesta este gestul comunităţii. Şi ne bucură, ne-a bucurat şi sperăm să ne bucure în continuare solidaritatea oamenilor“, a mărturisit preotul Vartic.


Oamenii s-au mobilizat exemplar, atât din punct de vedere financiar, cât şi al muncii voluntare. Şi nu numai bărbaţii s-au apucat de treabă. Pe şantierul ad-hoc de la Marginea muncesc atât oameni maturi, cât şi copii sau tineri, iar fiecare om ştie exact ce are de făcut. Incendiul care a provocat distrugerea a patru gospodării s-a petrecut în noaptea de 27 spre 28 noiembrie şi a izbucnit de la un cablu electric deteriorat care s-a supraîncălzit.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite