Suceava: PORTRET: Florin Apetri: Fotbalistul-vedetă de la Cetatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotbalistul a jucat în peste 100 de meciuri, a suferit accidentări, a schimbat mai multe echipe, totul pentru a fi implicat în sportul său preferat.

Asemenea tuturor puştanilor, s-a apucat de mic să bată mingea în cartier. „Cred că de când aveam vreo 5 ani băteam mingea de dimineaţă până seara pe terenul de la Şcoala Generală Nr. 4“, îşi aminteşte Florin. Era un fan înfocat al echipei Steaua Bucureşti, care pe atunci îl avea în componenţă şi pe idolul său, Gică Hagi. „Acum nu am un jucător preferat. Îmi plac mai mulţi, de la care încerc să «fur» cât mai multe“, spune fotbalistul.


Mai târziu, în jurul vârstei de 12 ani şi-a luat inima în dinţi şi s-a dus să înveţe serios fotbal la echipa Bucovina Suceava, unde era antrenor Cornel Darman. Mai apoi a ajuns la Foresta Suceava, unde a avut parte de experienţa antrenorului Aurel Constantin, de la formaţia de juniori. Evoluţia a urmat un parcurs firesc. „După terminarea junioratului am debutat în Liga a III-a, la Foresta, apoi în Liga a II-a, neavând însă şansa să promovez în prima ligă“, a declarat fotbalistul. După desfiinţarea Forestei, Apetri a fost transferat la Juventus Bucureşti. Aici a petrecut cea mai bună perioadă fotbalistică din carieră.


S-a întors acasă să joace la Cetatea Suceava


După periplul prin Capitală, Florin s-a întors acasă pentru a juca la echipa Cetatea Suceava. În patru ani a fost titular în 100 de meciuri şi a marcat nouă goluri. „Vara trecută, din cauza unor neînţelegeri cu foştii antrenori şi conducerea clubului, am decis să ne despărţim amiabil. Aşa am ajuns să joc anul trecut la Rapid CFR Suceava, de unde am revenit în această vară la Cetatea“, mai spune fotbalistul.


Meciurile de fotbal presupun şi accidentări, dar asta nu îl sperie pe Florin Apetri. „De-a lungul carierei mele am suferit accidentări, dar niciuna nu a pus în pericol viitorul meu fotbalistic. Pe teren eşti expus la accidentări, dar mulţumesc lui Dumnezeu că până acum nu am avut parte de vreun incident care să mă scoată din circuit“, mărturiseşte jucătorul. Acesta este de părere că, la fel ca şi în alte domenii, fără muncă nu se poate face nimic. „Talentul nu este de ajuns. Trebuie făcute multe sacrificii, care, dacă sunt făcute aşa cum trebuie, aduc şi satifacţii“, adăugă Apetri.


Scandalurile cu fotbalişti, pure speculaţii


Acesta nu crede că există o vârstă la care se termină cu fotbalul şi spune că va continua cât îl vor ţine picioarele. Florin Apetri este de părere că „banii prea mulţi pot strica omul“. Despre scandalurile cu fotbalişti susţine că sunt normale, dar şi uşor forţate. „Consider că multe dintre scandalurile care fac primele pagini ale tabloidelor sunt pure speculaţii“, încheie Florin.

întrebărişi răspunsuri
Care sunt planurile de viitor?
Aş vrea să pot juca cât mai mult şi bine, dar ştiu că asta se va termina odată. După încheierea activităţii sportive mi-aş dori să nu mă depărtez de fenomen, aşa că aş vrea să devin antrenor sau profesor de Educaţie Fizică.
Crezi că banii schimbă caracterul?
Nu cred că a fi un jucător celebru şi a avea un contract bun poate să-ţi influenţeze negativ comportamentul sau mentalitatea, atât pe teren, cât şi în afara lui, cel puţin nu în cazul meu.

ce-i place
 „În timpul liber îmi place foarte mult să urmăresc filme. Printre genurile mele preferate se numără comedia şi thriller-ul. În rest, ascult muzică din aproape toate genurile“, spune Apetri. Acestuia îi place să facă grătar cu prietenii, dar şi să savureze mâncarea făcută de soţie.

ce nu-i place
„Nu pot să suport minciuna, aglomeraţia şi fumul de tigară“, detaliază Florin Apetri. Fotbalistului nu-i plac oamenii care fac nazuri la masă, oriunde s-ar duce deoarece se consideră un pofticios şi ar încerca orice fel de mâncare.

profil
nĂscut. 28 februarie 1981, Suceava.
studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Al. I. Cuza“, Iaşi.
familie. Căsătorit.

Suceava



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite