Suceava: Cerşitul, meseria învăţată din nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cerşitul, meseria învăţată din nevoie
Suceava: Cerşitul, meseria învăţată din nevoie

Copiii săraci sunt trimişi pe stradă cu cerutul, apoi bătuţi de părinţi

Cerşetoria, o problemă fără rezolvare

La primele ore ale dimineţii, doi copii cu vârstele cuprinse între 7 şi 12 ani cerşeau pe stradă de la trecători şi de la şoferii grăbiţi din trafic.

Aceştia, trimişi de părinţi să aducă bani în casă sunt agasaţi de către oamenii opriţi din treburi. Neîngrijiţi, flămânzi, copiii sunt exploataţi zilnic de către familiile acestora.”Mama e în spital, e gravidă. Suntem 8 acasă iat tata m-a trimis să fac bani de pîine. Noi ducem mai mulţi dar pe restul îi bea” spune cel mai mic dintre copii.

Chiar dacă poliţiştii îi culeg de pe străzi şi îi trimit acasă, ei se întorc să practice aceeaşi “meserie”. Cei mai revoltaţi sunt şoferii de taxiuri care s-au săturat să le dea bani şi care dau peste ei mereu. “Să meargă părinţii lor la muncă cu ziua, să ceară ei dar să nu-şi bată joc de săracii copii. Cât să le mai dăm că nici noi nu prea facem curse şi e greu” spune un şofer de taxi din Suceava.

Pe lângă aceştia mai sunt zeci de copii pe care Protecţia Copilului încă nu i-a luat în evidenţă. Chiar luaţi însă, ei tot sunt bătuţi şi trimişi la cerşit de către părinţi. În faţa acestui fenomen se pare că nici o instituţie nu poate face nimic.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite