Suceava: Cerşetoria, o problemă fără rezolvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suceava: Cerşetoria, o problemă fără rezolvare
Suceava: Cerşetoria, o problemă fără rezolvare

Puţine sunt locurile circulate din municipiul Suceava în care să nu existe cerşetori.

Dacă persoanele în vîrstă, cu infirmităţi sau dizabilităţi sunt ceva obişnuit pentru branşa milogilor, îngrijorător este faptul că în ultimii ani a crescut foarte mult numărul copiilor care cerşesc. Minorii cei mai des întâlniţi pe străzile Sucevei fac parte din etnia ţigănească sau provin din familii dezorganizate.

Aceştia îşi fac ucenicia o perioadă pe lângă unul dintre părinţi, de regulă mamele lor, după care străbat oraşul în lung şi în lat pentru a aplica cele învăţate. Politeţea şi jena aparentă cu care îşi abordează “victimele” se transformă rapid în insistenţă obraznică şi se poate ajunge chiar la înjurături şi ameninţări în cazul în care nu îşi primesc pomana pretinsă.

Cotidianul Adevărul de Seară a susţinut o campanie de presă împotriva acestei probleme, dar autorităţile par să aibă prea puţină putere în rezolvarea acestei situaţii deloc plăcute pentru un oraş turistic aşa cum este Suceava.

Acum câteva luni în urmă şi Direcţia de Asistenşă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Suceava a susţinut timp de 60 de zile o campanie împotriva cerşetoriei infantile dar fără rezultate grozave. Mai multe detaii despre această încercare de a reduce amploarea activităţii milogilor puteţi citi mâine în cotiidanul Adevărul de Seară.

 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite