Suceava: Strada Cernăuţi aşteaptă să fie asfaltată de cinci ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sucevenii care locuiesc aici şi-au pierdut speranţa într-un drum fără gropi.

Mai mulţi politicieni de vază au promis în ultimii ani reparaţii capitale la drum, dar niciunul nu s-a ţinut de cuvânt.

Strada Cernăuţi ar fi alegerea ideală pentru un regizor caer ar dori să filmeze scene de război pe un drum din Suceava. Localnicii obişnuiesc să spună că în faţa caselor „au asfalt printre gropi şi nu gropi în asfalt”. Sucevenii din zonă îşi amintesc, în acelaşi timp, cu nostalgie despre strada care, cu mulţi ani în urmă, constituia mândria municipiului.

„Pe aici era trafic, nu glumă. Autobuze, camioane, maşini mici, toate treceau spre vama de la Siret. Era o stradă frumoasă, dreaptă şi luminată ca ziua. Acum e mai frumos în Burdujeni-sat decât aici”, a spus un localnic. Unii şi-au pierdut speranţa cu totul. „Nu cred că drumul nostru se va asfalta vreodată”, a spus Viorel Dimitriu, maistru mecanic.

Case mari şi oameni tari

Deşi arată ca după bombardament, vilele care se înşiruie pe ambele părţi ale străzii lungi de aproape doi kilometri arată că aici locuiesc persoane bine situate financiar. Locuitorii care nu îşi permit maşini de teren, pentru a face faţă gropilor spun că oamenii de vază au interese ascunse cu acest segment de drum.

„La mijloc sunt diverse interese. Aici locuiesc cel puţin un deputat şi un comisar de la garda financiară. La puterea lor, ar fi trebuit să se asfalteze, dar cine ştie cât ar creşte preţurile terenurilor dacă am avea stradă bună”, a spus Ionel Melinte, şofer. Problemele nu se opresc doar la desele vizite la service pe care le fac şoferii. „Dacă vrei să te ia un taxi de la poartă vin numai rable, că nimeni nu riscă să-şi rupă maşina prin gropi şi bolovani”, a mai adăugat Melinte.

Mulţi oameni politici au venit pe stradă în scop electoral, dar şi-au uitat promisiunile. „De la Revoluţie, aici nu s-a mai turnat nicio palmă de bitum”, a spus Dragoş Cosmovici, pensionar. Edilii susţin că lucrările de reparaţie ar fi trebuit să înceapă. „Strada Cernăuţi are un statut speccial. Sunt două milioane de euro, din împrumutul de la Dexia, care ar fi trebuit să ne parvină pentru reparaţia acestei străzi. Din punctul meu de vedere lucrările trebuiau începute de ieri“, a spus primarul Ion Lungu. 

Localnicii vor taxă de barieră

Unii proprietari din zonă ar accepta să plătească taxă de barieră unei firme private, numai ca să aibă parte de o şosea asfaltată. „S-au schimbat trei primari şi nimeni nu a făcut nimic, de parcă Cernăuţi nu ar fi tot o stradă a oraşului”, a spus Teodor Tcaciuc.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite