Suceava: Centrul, învăluit în miros de mici şi hamsii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi suceveni se plâng de „bâlciul” din aceste zile

Comercianţii veniţi din afara oraşului se îmbulzesc să prindă un loc bun pe esplanada Casei de Cultură pentru un profit sigur.

„Zilele Sucevei” aduc profituri majore comercianţilor care şi-au amplasat tarabele şi terasele pe esplanada Casei de Cultură. Centrul oraşului a fost transformat, de la primele ore ale dimineţii, într-o piaţă de desfacere pentru negustorii veniţi din toată ţara.

„În fiecare an mergem în localităţile în care se sărbătoresc zilele oraşului pentru că se fac mulţi bani. Abia azi am deschis taraba, dar în două ore am avut cam o sută de clienţi ”, a spus Ana Spirea, vânzătoare de vată pe băţ.

Câteva mii de suceveni au umplut terasele

Sucevenii au profitat din plin pentru a cheltui bani şi pentru a se relaxa în centru. În fiecare an, de „Zilele Sucevei” peste 10.000 de oameni se plimbă printre tarabele şi terasele amenajate aici.

Cei mai câştigaţi sunt patronii care au dozatoare de bere pentru că orice sucevean bea cel puţin o halbă. „Mă bucur foarte mult de aceste zile. Mă gândesc şi la faptul că vor fi profituri mari pentru oraş când se va trage linia la sfârşit. Este foarte multă lume venită în municipiu şi doar traficul ne incomodează, că în rest e zi de sărbătoare”, a declarat suceveanul Dragoş C.

Sucevenii care s-au înghesuit în Piaţa 22 Decembrie de la primele ore ale dimineţii s-au declarat încântaţi de manifestările organizate în oraş. Fumul, aglomeraţia şi mulţimea de cerşetori care profită de mila credincioşilor sau de buna dispoziţie nu par să-i deranjeze.

„N-am bani să merg în concediu anul ăsta, aşa că profit şi eu de sărbătoarea de acum şi mă distrez”, spune Vasile Atodiresei, muncitor. Alţii consideră că o asemenea sărbătoare „populară”, cu mici şi bere, nu face decât să strice imaginea Sucevei. „Nu mai suport ce se întâmplă în acest oraş. «Mici la umbra oului încondeiat» ar trebui să fie sigla oraşului”, afirmă Cornel Dumbravă, pensionar.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite