Centru de 123.000 de euro pentru copiii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 copii vor beneficia de adăpostul „Lizuca“ deschis ieri la Fălticeni. Spaţiul a fost realizat din fonduri europene şi va fi administrat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Capacitatea centrului este de 12 persoane, copii cu vârste cuprinse între 3-18 ani, care au probleme în familie. Dacă este cazul, în acest centru pot fi găzduiţi şi minori din judeţele limitrofe, dacă vor mai fi situaţii ca cele de iarna trecută, când au fost înregistrate temperaturi extreme“, a declarat Florin Tărnăuceanu, directorul  DGASPC.


Dotări europene


Şeful Direcţiei a menţionat că în acest spaţiu copiii vor beneficia de o masă caldă, consultaţii medicale şi consiliere psihologică. „Adăpostul oferă copiilor găzduire pe o perioadă determinată, până la soluţionarea problemelor cu care se confruntă“, a mai spus directorul.


Investiţia în centrul din Fălticeni a fost asigurată printr-un proiect derulat la nivel naţional şi a ajuns la 123.000 de euro. Centrul are o cameră de zi, spaţiu pentru joacă şi recreaţie, un cabinet de consiliere şi terapie, trei dormitoare cu patru paturi fiecare, patru băi, o bucătărie şi un spaţiu de servit masa, un cabinet medical, izolator şi spaţii de depozitare. În judeţul Suceava este primul adăpost de acest fel care oferă sprijin pentru copiii străzii.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite