Suceava: Cele mai periculoase locuri din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii spun că aleile mărginaşe din Burdujeni, Parcul Şipote sau zona Serpentine ascund pericole la tot pasul şi trebuie evitate, mai ales după lăsarea întunericului

Cazul femeii găsite înjunghiate acum două zile în zona Serpentine a readus în atenţia sucevenilor locurile unde oamenii nu pot circula în siguranţă.


Mulţi locuitori consideră că zonele cu verdeaţă ar trebui păzite de forţele de ordine, în condiţiile în care acolo se petrec, constant, foarte multe violuri, crime şi agresiuni. „Sunt periculoase, nici nu ştii cine îţi poate sări în spate dintr-un tufiş. Plus că dacă te atacă cineva, nu ştiu câţi suceveni ar fi dispuşi să-ţi sară în ajutor”, consideră Anca Ignătescu, funcţionară.

Şipote, raiul boschetarilor


Parcul Şipote, oaza de verdeaţă a Sucevei, şi-a câştigat de-a lungul timpului un trist renume din cauza violurilor şi a crimelor care s-au petrecut pe aleile sau în hăţişurile sale. În urmă cu jumătate de an, sinuciderea câştigătoarei unui concurs de frumuseţe i-a şocat pe suceveni.


Tânăra a fost găsită spânzurată de un copac, la cinci metri înălţime, iar ancheta a stabilit că a fost vorba de un caz de suicid. Unii suceveni contrazic însă ancheta Poliţiei. „Locuiesc în centru, chiar lângă parc. Nu am auzit nimic în acele zile, dar tot timpul văd grupuri de tineri dubioşi şi boschetari care îşi fac de lucru în zonă. Mai mult ca sigur că nişte interlopi au vrut să scape de fată. Dacă vrei să omori pe cineva, Şipote e cel mai sigur loc să nu fii văzut”, a spus Maria V., pensionară.
Cartierul Burdujeni, în care locuiesc 40% dintre suceveni, are un trecut „încărcat“ din cauza numărului mare de violuri petrecute în zonele mărginaşe. Unul dintre cele mai şocante cazuri din zonă s-a petrecut în iunie 2008, când o tânără de 18 ani a fost găsită moartă în apropiere de Salcea, în cartierul Tineretului. Anchetatorii au stabilit că fata a fost bătură cu bestialitate, violată şi, ulterior, strangulată de un botoşănean care mai avea la activ alte trei asemenea fapte.


Aproape de centrul oraşului, zona Serpentine este cunoscută sucevenilor drept „raiul boschetarilor”.  Oamenii străzii dorm, mănâncă şi, constant, se bat sau se omoară între tufişurile şi arborii pitici care îi feresc de ochii trecătorilor. În urmă cu două zile, o femeie de 46 de ani fără adăpost a fost ridicată de o ambulanţă, după ce soţul a găsit-o leşinată, cu un cuţit de pâine înfipt în inimă. În prezent, femeia se află la spital, în stare critică.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite