Suceava: Cel mai bine plătiţi profesori universitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful de catedră Constantin Arcu conduce în topul bugetarilor

Profesorii de la Univer-sitatea „Ştefan cel Mare“ sunt mai bine renumeraţi decât primarul Sucevei.

Bugetarul cu cel mai mare venit obţinut în 2008 este profesorul universitar Constantin Arcu, şef de catedră al secţiei de Administraţie Publică a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Anul trecut, acesta a obţinut un venit net de 278.600 de lei, ceea ce înseamnă că în fiecare lună acesta a încasat 23.216  de lei.

Pe lângă aceste venituri, cadrul didactic mai are deschise trei conturi unde a depozitat 273.322 de lei, 3.400 de euro şi 4.300 de dolari. „La norma de bază se pot cumula venituri de la plata cu ora, din granturile de cercetare şi de la comisiile universitare din care fac parte cadrele didactice de la noi”, a spus Adrian Graur, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare“.
   
Prorectorul, pe locul secund

Următorul loc este ocupat de prorectorul Universităţii, Aurel Burciu, cu un salariu pe anul 2008 de 213.600 de lei.
„Aceste venituri se obţin prin muncă, cu venitul de la norma de bază, ore suplimentare, din cercetare şi apartenenţa la comisii de evaluare”, a declarat prorectorul Aurel Burciu. Pe locul trei se află profesorul Valentin Popa, de la Facultatea de Inginerie Electrică, cu un venit de 186.000 de lei.

Din urmă vine rectorul universităţii, Adrian Graur, cu 175.191 de lei încasaţi pe parcursul anului trecut, iar pe locul cinci se clasează decanul de la Inginerie Electrică, Ştefan Pentiuc, cu un salariu de 161.093 de lei. „Toată lumea este plătită la minimum şi toată lumea poate accede la o grilă de salarizare mai mare, în funcţie de gradul didactic pe care îl are. De exemplu, un preparator câştigă lunar1.300 de lei, iar salarizarea unui profesor începe de la 4.600 de lei”, a adăugat Graur.

Cât câştigă primarul Lungu

Conform declaraţiei de avere a primarului Ioan Lungu, acesta a încasat 63.315 de lei, o sumă de trei ori mai mică decât cea a profesorilor universitari.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite