Cei mai talentaţi jandarmi suceveni evidenţiaţi de Ziua Jandarmeriei Române (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţii sportive, exerciţii demonstrative, prezentarea tehnicii şi armamentului din dotare, dar şi expoziţii inedite au făcut parte din programul manifestărilor dedicate zniversării a 161 de ani de la semnarea actului care a pus bazele Jandarmeriei Române.

Jandarmii sărbătoresc azi 161 de ani de la semnarea „Legiuirii pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi” de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române.



În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Jandarmeriei Române, la nivelul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava s-au desfăşurat o serie de activităţi specifice. Împreună cu Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, a fost organizată Ziua Veteranilor Unităţii, având printre invitaţi veteranii de război jandarmi şi cadre în rezervă.

image
image

De asemenea, jandarmii au desfăşurat, cu sprijinul Direcţiei pentru Sport Suceava, competiţia sportivă „Cupa Jandarmeriei”, care a presupus concursuri de atletism, şah, tir, tenis de masă şi minifotbal.



Vineri, activităţile au debutat cu un Te-deum în memoria eroilor jandarmi căzuţi la datorie şi au continuat cu adunarea festivă a cadrelor unităţii, ocazie cu care au fost acordate o serie de recompense (mulţumiri, felicitări, citare prin ordin de zi)”, a precizat Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava.

image
image

La Poligonul Mihoveni au fost organizate „Cupa Presei la Tir” şi „Ziua Porţilor Deschise”, exerciţii demonstrative şi prezentarea tehnicii şi armamentului din dotare.

image



Tot cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, IJJ Suceava a organizat o expoziţie numismatică, colecţia aparţinându-i maiorului Dimitrie Cristurean, şi o expoziţie de grafică sub semnătura plutonierului Sebastian Oliviu Constantin.



Atracţia zilei a reprezentat-o expoziţia de machete de avioane, nave şi locomotive, realizate de Laurenţiu Sabie, jandarm montan. „Toate piesele de expoziţie sunt realizate din materiale reciclabile, şi anume carton şi placaj. Cele din placaj sunt mai grele, dar pot zbura efectiv”, ne-a spus Laurenţiu Sabie. 

image
image
image
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite