Cei cinci morţi de porcină îngrijorează sucevenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii aşteaptă în zadar sucevenii pentru ai vaccina împotriva gripei pandemice
Medicii aşteaptă în zadar sucevenii pentru ai vaccina împotriva gripei pandemice

Panica a intrat în oameni după ce a mai murit un bolnav, cu toate acestea sucevenii preferă să stea în casă decât să se imunizeze.

În judeţul Suceava gripa pandemică face din ce în ce mai multe victime.

Deşi au murit până în prezent cinci suceveni, ultimul fiind bărbatul de 53 de ani care a decedat la spitalul Judeţean, persoanele din grupurile de risc nu se îngrămădesc la cabinetele medicilor de familie să benficieze de imunizare.

În cursul zilei de ieri au mai fost confirmate cu gripă porcină încă nouă persoane care au intrat imediat în tratament cu antivirale, numărul bolnavilor pe judeţ ajungând la 170.

Cu toate că sucevenii au început să-şi facă griji în legătură cu acest virus, încă nu s-au decis să-şi facă vaccinul Contgrip, deoarece încă le este frică de efectele adverse ale acestora.

“Ar trebui ca aceste veşti, cu încă  nouă bolnavi să-i sperie şi să-i deternime să vină la vaccin.Deşi moartea suceveanului a fost anunţată, oamenii nu se îngrămădesc la cabinet iar dintre cei care vin, unul din 20 acceptă ”.

O parte dintre ei însă cred că nu ar trebui să mai stea pe gânduri.

“Încep să mă gândesc dacă nu cumva e mai bine să mă duc să-l fac. Dacă mai moare cineva la noi îmi iau curaj şi ce o fi o fi. Înainte spuneam că nu mă vaccinez nici să-mi dea bani, acum mi-e frică, sunt bolnavă cu tensiunea şi dacă gripa e picătura care umple paharul?”, spune Mihaela Stamate, profesoară.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite